Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 31

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

A LA PIZZA Piadina r (Podpłomyk z prosciutto, parmezanem i rukolą) SKŁADNIKI CIASTO: * Mąka pszenna typ 0060 g * Woda 30 g * Soda oczyszczona 4 g * Smalec 15 g * Sól 2g DODATKI: * Sos pomidorowy z ziołami 30 g * Rukola 30 g * Prosciutto Crudo 50 g * Ser Parmigiano Reggiano 20 g * Pomidory suszone 50 g ON: Emilia Romania PRZYGOTOWANIE 1. W dużej misce mieszamy mąkę, sodę i sól, następnie dodajemy posiekany smalec i wodę. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta. Formujemy kulkę, zawijamy ją w folię spożywczą i pozostawiamy no ok. 15 min. Rozwałkowujemy ciasto na placek o średnicy 20 cm i grubości 3 mm. . Pladinę kładziemy na suchą, mocno rozgrzaną patelnię z grubym dnem i smażymy przez ok. 90 sek. z obu stron, uważając, aby się nie przypaliła, a następnie przekładamy na deskę i pozostawiamy na kilka minut. Lekko przestudzony placek smarujemy sosem, na połowie układamy rukolę, szynkę, pokrojone suszone pomidory, posypujemy serem i składamy na pół. e © 67 ITALIA NA TALERZU 31

Najnowsze gazetki

Reklama
A LA PIZZA Piadina r (Podpłomyk z prosciutto, parmezanem i rukolą) SKŁADNIKI CIASTO: * Mąka pszenna typ 0060 g * Woda 30 g * Soda oczyszczona 4 g * Smalec 15 g * Sól 2g DODATKI: * Sos pomidorowy z ziołami 30 g * Rukola 30 g * Prosciutto Crudo 50 g * Ser Parmigiano Reggiano 20 g * Pomidory suszone 50 g ON: Emilia Romania PRZYGOTOWANIE 1. W dużej misce mieszamy mąkę, sodę i sól, następnie dodajemy posiekany smalec i wodę. Całość wyrabiamy do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta. Formujemy kulkę, zawijamy ją w folię spożywczą i pozostawiamy no ok. 15 min. Rozwałkowujemy ciasto na placek o średnicy 20 cm i grubości 3 mm. . Pladinę kładziemy na suchą, mocno rozgrzaną patelnię z grubym dnem i smażymy przez ok. 90 sek. z obu stron, uważając, aby się nie przypaliła, a następnie przekładamy na deskę i pozostawiamy na kilka minut. Lekko przestudzony placek smarujemy sosem, na połowie układamy rukolę, szynkę, pokrojone suszone pomidory, posypujemy serem i składamy na pół. e © 67 ITALIA NA TALERZU 31
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy