Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 35

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 35 |— Kilololi loallis [O ec ta Składniki: Sposób przygotowania: kasza bulgur MC 0,5 kg 1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, następnie mielona wołowina 0,5 kg studzimy. sól 5 g 2. Łączymy mięso z cebulą i przyprawami oraz cynamon mielony 3 g orzeszkami pini. mielony goździk 2 g 3. Przepłukać kaszę bulgur pod bieżącą wodą przez kilka cebula 60 g jogurt grecki MC 300 g minut. Następnie osuszyć i rozdrobnić w mikserze, pozostawiając trochę naturalnej tekstury. sok z cytryny 10 ml 4. Zmik < cebule i od ić na bok natka pietruszki 20 g . Zmiksować cebulę i odstawić na bok. frytura do smażenia 5. Wymieszać 0,5 kg mięsa z kaszą, solą, cynamonem, goździkiem i cebulą. NADZIENIE 6. Dobrze wyrobić i odstawić pod przykryciem na pół Składniki: godziny w chłodne miejsce. , , 7. Z powstałej masy formować kule wielkości małego mielone mięso wołowe 250 g jaja kurzego, a pośrodku zrobić dziurę palcem cebula 120g wskazującym na farsz. orzeszki Pin! 100g 8. Po nafaszerowaniu zamknąć otwór i uformować kształt czarny pieprz 2 g szyszki. sól 3 g 9. Smażyć w temperaturze 160 st. C do uzyskania mie ony cynamon g ciemnobrązowej barwy. mielony goździk 2 3 A 10. Jogurt doprawić sokiem z cytryny i wymieszać. 11. Usmażone kibbi balls podawać z jogurtem obsypanym siekaną natką pietruszki. JORDANIA

Najnowsze gazetki

Reklama
| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 35 |— Kilololi loallis [O ec ta Składniki: Sposób przygotowania: kasza bulgur MC 0,5 kg 1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, następnie mielona wołowina 0,5 kg studzimy. sól 5 g 2. Łączymy mięso z cebulą i przyprawami oraz cynamon mielony 3 g orzeszkami pini. mielony goździk 2 g 3. Przepłukać kaszę bulgur pod bieżącą wodą przez kilka cebula 60 g jogurt grecki MC 300 g minut. Następnie osuszyć i rozdrobnić w mikserze, pozostawiając trochę naturalnej tekstury. sok z cytryny 10 ml 4. Zmik < cebule i od ić na bok natka pietruszki 20 g . Zmiksować cebulę i odstawić na bok. frytura do smażenia 5. Wymieszać 0,5 kg mięsa z kaszą, solą, cynamonem, goździkiem i cebulą. NADZIENIE 6. Dobrze wyrobić i odstawić pod przykryciem na pół Składniki: godziny w chłodne miejsce. , , 7. Z powstałej masy formować kule wielkości małego mielone mięso wołowe 250 g jaja kurzego, a pośrodku zrobić dziurę palcem cebula 120g wskazującym na farsz. orzeszki Pin! 100g 8. Po nafaszerowaniu zamknąć otwór i uformować kształt czarny pieprz 2 g szyszki. sól 3 g 9. Smażyć w temperaturze 160 st. C do uzyskania mie ony cynamon g ciemnobrązowej barwy. mielony goździk 2 3 A 10. Jogurt doprawić sokiem z cytryny i wymieszać. 11. Usmażone kibbi balls podawać z jogurtem obsypanym siekaną natką pietruszki. JORDANIA
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy