Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 63

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

1 Firiit fir= © Składniki: krewetki 16/20 16 szt. kalmar krążki 200 g mule 400 g wino białe wytrawne 100 ml brokuł dziki 12 szt. cytryna semolina 100 g olej do głębokiego smażenia sól pietruszka natka 1 Autor: AtóLI Składniki: czosnek 2 ząbki żółtko jaj 2 szt. oliwa z oliwek 230 ml sól cytryna 1 szt. | STREET FOOD - podróż ze smakiem | 63 |— te miisto z alolli Dariusz Kucharski Sposób przygotowania: Te Krewetki oczyść, mule wrzuć na rozgrzaną oliwę, przykryj na 1 min, a następnie dolej wina i zakryj ponownie. 2. Trzymaj na ogniu ok. 1 min, aż wszystkie się otworzą. 3. Przełóż na blachę i umieść w chłodni w celu szybkiej utraty temperatury. 4. Mule wyciągnij ze skorup i oczyść. 5. Wszystkie owoce morza i brokuł obtaczaj dokładnie w semolinie i smaż na głębokim tłuszczu do złotego koloru. 6. Odsącz na ręczniku z nadmiaru tłuszczu, dopraw solą. 7. Serwuj z kawałkami cytryny, posypane świeżymi ziołami i z sosem aioli. Sposób przygotowania: 1. Czosnek posiekaj bardzo drobno i umieść z żółtkami w misce. 2. Używając rózgi, wtłaczaj oliwę, cały czas mieszając. 3. Wykończ, doprawiając solą oraz sokiem z cytryny. WŁOCIIY

Najnowsze gazetki

Reklama
1 Firiit fir= © Składniki: krewetki 16/20 16 szt. kalmar krążki 200 g mule 400 g wino białe wytrawne 100 ml brokuł dziki 12 szt. cytryna semolina 100 g olej do głębokiego smażenia sól pietruszka natka 1 Autor: AtóLI Składniki: czosnek 2 ząbki żółtko jaj 2 szt. oliwa z oliwek 230 ml sól cytryna 1 szt. | STREET FOOD - podróż ze smakiem | 63 |— te miisto z alolli Dariusz Kucharski Sposób przygotowania: Te Krewetki oczyść, mule wrzuć na rozgrzaną oliwę, przykryj na 1 min, a następnie dolej wina i zakryj ponownie. 2. Trzymaj na ogniu ok. 1 min, aż wszystkie się otworzą. 3. Przełóż na blachę i umieść w chłodni w celu szybkiej utraty temperatury. 4. Mule wyciągnij ze skorup i oczyść. 5. Wszystkie owoce morza i brokuł obtaczaj dokładnie w semolinie i smaż na głębokim tłuszczu do złotego koloru. 6. Odsącz na ręczniku z nadmiaru tłuszczu, dopraw solą. 7. Serwuj z kawałkami cytryny, posypane świeżymi ziołami i z sosem aioli. Sposób przygotowania: 1. Czosnek posiekaj bardzo drobno i umieść z żółtkami w misce. 2. Używając rózgi, wtłaczaj oliwę, cały czas mieszając. 3. Wykończ, doprawiając solą oraz sokiem z cytryny. WŁOCIIY
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy