Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 39

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

4 K PORCJE . Bulion rybny 11 * Masło 80 g * Koperek 20 g * Oliwa z oliwek extra vergine 80 ml * Sól o (= o ta > £4 o o z o Pa |= m = = 2 Risotto con salmone e champagne * RISOTTO Z ŁOSOSIEM I SZAMPANEM PRZYGOTOWANIE . Na rozgrzanej w rondlu oliwie z oliwek, przesmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodajemy ryż i całość mieszamy, chwilę smażąc. Dolewamy 100 ml szampana, a następnie 100 ml bulionu rybnego i gotujemy -_ jeszcze przez 12 min, dodając na przemian szampana i bulion. Łososia oczyszczamy, kroimy w kostkę 1 x 1 cm i dodajemy do risotta. Delikatnie mieszamy i gotujemy razem ok. 4 min. Wyłączamy gaz, dodajemy masło i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy świeży koperek. . Wykładamy na płaski talerz i rozprowadzamy risotto na całej powierzchni. Dekorujemy świeżymi ziołami. a 1 w

Najnowsze gazetki

Reklama
4 K PORCJE . Bulion rybny 11 * Masło 80 g * Koperek 20 g * Oliwa z oliwek extra vergine 80 ml * Sól o (= o ta > £4 o o z o Pa |= m = = 2 Risotto con salmone e champagne * RISOTTO Z ŁOSOSIEM I SZAMPANEM PRZYGOTOWANIE . Na rozgrzanej w rondlu oliwie z oliwek, przesmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodajemy ryż i całość mieszamy, chwilę smażąc. Dolewamy 100 ml szampana, a następnie 100 ml bulionu rybnego i gotujemy -_ jeszcze przez 12 min, dodając na przemian szampana i bulion. Łososia oczyszczamy, kroimy w kostkę 1 x 1 cm i dodajemy do risotta. Delikatnie mieszamy i gotujemy razem ok. 4 min. Wyłączamy gaz, dodajemy masło i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy świeży koperek. . Wykładamy na płaski talerz i rozprowadzamy risotto na całej powierzchni. Dekorujemy świeżymi ziołami. a 1 w
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy