Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 128

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

MENU <EP | PRZYSTAWKI > MOSKOLE > FIZOŁY ZE ŚLIWKAMI > GÓRALSKIE SERY: BUNDZ, BRYNDZA, OSCYPEK S7 | ZUPY > KWAŚNICA NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH > ROSÓŁ Z ZIEMNIAKAMI NA BARANINIE £-"x | DANIA GŁÓWNE > BIGOS GÓRALSKI > SMAŻONY PSTRĄG POTOKOWY > JAGNIĘCINA PODHALAŃSKA «43 | DESERY > TORT ZAKOPIAŃSKI Z ORZECHAMI > SZARLOTKA Z TATRZAŃSKIEGO SCHRONISKA > FIZOŁY ZE ŚLIWKAMI Zwykło się uważać je za góralskie danie wigilijne. I to prawda, wigilia pod Tatrami bez fizołów się nie obejdzie, ale w przeciwieństwie do tak lubianego przez ceprów karpia warto ich próbować przez cały rok. Do fizołów potrzeba dwóch głównych składników: fasoli i śliwek. Warto dodać też leśne grzyby, a całość uzupełnić plastrem smażonego oscypka. > SMAŻONY PSTRĄG POTOKOWY Górski pstrąg potokowy to ryba symboliczna dla Podhala. Smażony na patelni, pieczony na ogniu lub wędzony w dymie zawsze smakuje wyjątkowo. Warto zatem spróbować go po górskiej wycieczce, tym bardziej, że w góralskich karczmach to danie obowiązkowe w jadłospisie. > SZARLOTKA Z TATRZAŃSKIEGO SCHRONISKA Któż nie próbował szarlotki w jednym z tatrzańskich schronisk górskich? Dziś można jej posmakować od Doliny Chochołowskiej po Morskie Oko. W czym tkwi jej sekret? Pewnie zarówno w prostych składnikach (mąka, cukier, jajka, margaryna, kefir, jabłka, cynamon, marmolada), jak i w niepowtarzalnej górskiej atmosferze, niezbędnym dodatku do smaku schroniskowej szarlotki. V1TVHdOd I ODSA1NVdOVZ VINVQ IMOLTINA 133

Najnowsze gazetki

Reklama
MENU <EP | PRZYSTAWKI > MOSKOLE > FIZOŁY ZE ŚLIWKAMI > GÓRALSKIE SERY: BUNDZ, BRYNDZA, OSCYPEK S7 | ZUPY > KWAŚNICA NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH > ROSÓŁ Z ZIEMNIAKAMI NA BARANINIE £-"x | DANIA GŁÓWNE > BIGOS GÓRALSKI > SMAŻONY PSTRĄG POTOKOWY > JAGNIĘCINA PODHALAŃSKA «43 | DESERY > TORT ZAKOPIAŃSKI Z ORZECHAMI > SZARLOTKA Z TATRZAŃSKIEGO SCHRONISKA > FIZOŁY ZE ŚLIWKAMI Zwykło się uważać je za góralskie danie wigilijne. I to prawda, wigilia pod Tatrami bez fizołów się nie obejdzie, ale w przeciwieństwie do tak lubianego przez ceprów karpia warto ich próbować przez cały rok. Do fizołów potrzeba dwóch głównych składników: fasoli i śliwek. Warto dodać też leśne grzyby, a całość uzupełnić plastrem smażonego oscypka. > SMAŻONY PSTRĄG POTOKOWY Górski pstrąg potokowy to ryba symboliczna dla Podhala. Smażony na patelni, pieczony na ogniu lub wędzony w dymie zawsze smakuje wyjątkowo. Warto zatem spróbować go po górskiej wycieczce, tym bardziej, że w góralskich karczmach to danie obowiązkowe w jadłospisie. > SZARLOTKA Z TATRZAŃSKIEGO SCHRONISKA Któż nie próbował szarlotki w jednym z tatrzańskich schronisk górskich? Dziś można jej posmakować od Doliny Chochołowskiej po Morskie Oko. W czym tkwi jej sekret? Pewnie zarówno w prostych składnikach (mąka, cukier, jajka, margaryna, kefir, jabłka, cynamon, marmolada), jak i w niepowtarzalnej górskiej atmosferze, niezbędnym dodatku do smaku schroniskowej szarlotki. V1TVHdOd I ODSA1NVdOVZ VINVQ IMOLTINA 133
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy