Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 42

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

=p MENU <EP, | PRZYSTAWKI > PROZIAKI Z TWAROGIEM I MASŁEM CZOSNKOWYM > ŁEMKOWSKIE FUCZKI I KNYSZE S/ | ZUPY > ŻUR RZESZOWSKI > BARSZCZ WOŁYŃSKI > DZIAD IBABA [> | DANIA GŁÓWNE > GOŁĄBKI I CHOPCIE LASOWIACKIE > UDZIEC Z JELENIA Z ŁAŃCUCKIM ROSOLISEM > HRECZANYKI A DESERY > BISZKOPTY JAROSŁAWSKIE > KRUSZONKA LASOWIACKA > PROZIAKI Z TWAROGIEM I MASŁEM CZOSNKOWYM Na Podkarpaciu soda, kluczowy składnik proziaków, nazywana jest „prozą”. Proziak to placuszek wielkości dłoni, składający się z mąki razowej, jajka, zsiadłego mleka lub maślanki, który dawniej kładło się wprost na żeliwną płytę pieca. > HRECZANYKI Nazwa pochodzi od hreczki, czyli kaszy gryczanej, która zmieszana z mięsem mielonym jest składnikiem smażonych na tłuszczu kotletów mielonych. Bogato przyprawione czosnkiem serwowane są z gotowaną kapustą albo sosem z podgrzybków czy kurek. > BISZKOPTY JAROSŁAWSKIE Przejęta przez Stanisława Gurgula Parowa Fabryka Biszkoptów, Pierników i Cukrów szybko stała się jednym z najważniejszych producentów tego przysmaku w monarchii austro-węgierskiej. I choć dworu cesarskiego w Wiedniu już nie ma, biszkopty wciąż zachwycają lekkością i delikatnym smakiem. VIOVdAHVHGOd VINvVQ JMOLINA 47

Najnowsze gazetki

Reklama
=p MENU <EP, | PRZYSTAWKI > PROZIAKI Z TWAROGIEM I MASŁEM CZOSNKOWYM > ŁEMKOWSKIE FUCZKI I KNYSZE S/ | ZUPY > ŻUR RZESZOWSKI > BARSZCZ WOŁYŃSKI > DZIAD IBABA [> | DANIA GŁÓWNE > GOŁĄBKI I CHOPCIE LASOWIACKIE > UDZIEC Z JELENIA Z ŁAŃCUCKIM ROSOLISEM > HRECZANYKI A DESERY > BISZKOPTY JAROSŁAWSKIE > KRUSZONKA LASOWIACKA > PROZIAKI Z TWAROGIEM I MASŁEM CZOSNKOWYM Na Podkarpaciu soda, kluczowy składnik proziaków, nazywana jest „prozą”. Proziak to placuszek wielkości dłoni, składający się z mąki razowej, jajka, zsiadłego mleka lub maślanki, który dawniej kładło się wprost na żeliwną płytę pieca. > HRECZANYKI Nazwa pochodzi od hreczki, czyli kaszy gryczanej, która zmieszana z mięsem mielonym jest składnikiem smażonych na tłuszczu kotletów mielonych. Bogato przyprawione czosnkiem serwowane są z gotowaną kapustą albo sosem z podgrzybków czy kurek. > BISZKOPTY JAROSŁAWSKIE Przejęta przez Stanisława Gurgula Parowa Fabryka Biszkoptów, Pierników i Cukrów szybko stała się jednym z najważniejszych producentów tego przysmaku w monarchii austro-węgierskiej. I choć dworu cesarskiego w Wiedniu już nie ma, biszkopty wciąż zachwycają lekkością i delikatnym smakiem. VIOVdAHVHGOd VINvVQ JMOLINA 47
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy