Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 79

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

84 MANNA NA WYWARZE Z PALONEJ KAPUSTY Z BRYNDZĄ, ORZECHEM WŁOSKIM I DRESSINGIEM Z CEBULI Q U (AT Aj) 12 GODZIN / CZAS PRACY 60 MINUT SKŁADNIKI: WYWAR Z PALONEJ KAPUSTY * 2 główki kapusty włoskiej > 500 g cebuli > 50 g selera naciowego *100 g marchwi 100 g korzenia pietruszki +100 g pora +50 g masła * woda, liść laurowy, ziele angielskie, sól DRESSING Z CEBULI *200 gcebuli +50 g cukru *10 g musztardy stołowej *50 g oleju Inianego *15 g octu z wina białego OKRASA Z ORZECHA *100 g orzechów włoskich * 80 g masła +50 g soku z cytryny MANNA *200 g kaszy manny + 300 g cebuli *100 g masła * 200 g bryndzy * 200 g miodu * sól, pieprz CHIPS Z KAPUSTY * liście kapusty włoskiej * sól Autor: Dariusz Nikodemski SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: WYWAR Z PALONEJ KAPUSTY Poszatkować kapustę. W dużym rondlu rozpuścić masło. Smażyć kapustę do momentu skarmelizowania i delikatnego przypalenia. Obrać marchew, seler naciowy i pietruszkę, pokroić i dodać do kapusty. Cebulę przekroić na pół i opalić na palniku. Dodać do reszty składników i zalać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez 4 godziny. Przecedzić przez gazę. DRESSING Z CEBULI Obrać cebulę i pokroić w piórka. Zasypać cukrem i zamknąć w worku próżniowym. Odstawić w temperaturze 20-237C na 12 godzin. Odcedzić cebulę i pozostawić sam syrop. W misce przygotować dressing, za pomocą rózgi kuchennej łącząc musztardę, olej, ocet i syrop z cebuli do uzyskania emulsji. OKRASA Z ORZECHA Uprażyć orzechy włoskie na patelni, a następnie je posiekać. Rozpuścić masło i podgrzać do osiągnięcia brązowego, orzechowego koloru. Dodać orzechy. Masę przelać do pojemnika i dodać sok z 4 cytryny. MANNA W rondlu rozpuścić masło i podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać kaszę mannę i zalać wywarem z kapusty. Gotować, cały czas mieszając. Pod koniec dodać bryndzę oraz masło. Doprawić solą i pieprzem. CHIPS Z KAPUSTY Liście kapusty doprawić solą i wymieszać. Ułożyć je na kratce. Piec w temperaturze 120?C przez około 40 minut.

Najnowsze gazetki

Reklama
84 MANNA NA WYWARZE Z PALONEJ KAPUSTY Z BRYNDZĄ, ORZECHEM WŁOSKIM I DRESSINGIEM Z CEBULI Q U (AT Aj) 12 GODZIN / CZAS PRACY 60 MINUT SKŁADNIKI: WYWAR Z PALONEJ KAPUSTY * 2 główki kapusty włoskiej > 500 g cebuli > 50 g selera naciowego *100 g marchwi 100 g korzenia pietruszki +100 g pora +50 g masła * woda, liść laurowy, ziele angielskie, sól DRESSING Z CEBULI *200 gcebuli +50 g cukru *10 g musztardy stołowej *50 g oleju Inianego *15 g octu z wina białego OKRASA Z ORZECHA *100 g orzechów włoskich * 80 g masła +50 g soku z cytryny MANNA *200 g kaszy manny + 300 g cebuli *100 g masła * 200 g bryndzy * 200 g miodu * sól, pieprz CHIPS Z KAPUSTY * liście kapusty włoskiej * sól Autor: Dariusz Nikodemski SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: WYWAR Z PALONEJ KAPUSTY Poszatkować kapustę. W dużym rondlu rozpuścić masło. Smażyć kapustę do momentu skarmelizowania i delikatnego przypalenia. Obrać marchew, seler naciowy i pietruszkę, pokroić i dodać do kapusty. Cebulę przekroić na pół i opalić na palniku. Dodać do reszty składników i zalać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez 4 godziny. Przecedzić przez gazę. DRESSING Z CEBULI Obrać cebulę i pokroić w piórka. Zasypać cukrem i zamknąć w worku próżniowym. Odstawić w temperaturze 20-237C na 12 godzin. Odcedzić cebulę i pozostawić sam syrop. W misce przygotować dressing, za pomocą rózgi kuchennej łącząc musztardę, olej, ocet i syrop z cebuli do uzyskania emulsji. OKRASA Z ORZECHA Uprażyć orzechy włoskie na patelni, a następnie je posiekać. Rozpuścić masło i podgrzać do osiągnięcia brązowego, orzechowego koloru. Dodać orzechy. Masę przelać do pojemnika i dodać sok z 4 cytryny. MANNA W rondlu rozpuścić masło i podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodać kaszę mannę i zalać wywarem z kapusty. Gotować, cały czas mieszając. Pod koniec dodać bryndzę oraz masło. Doprawić solą i pieprzem. CHIPS Z KAPUSTY Liście kapusty doprawić solą i wymieszać. Ułożyć je na kratce. Piec w temperaturze 120?C przez około 40 minut.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy