Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 05.09 do 12.09 - Strona nr 18

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 05.09.2024 - 12.09.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Kappa i shiitake hosomaki LICZBA PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: IO MIN + 50 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: TRUDNY Pez garnek, matę do zwijania sushi j ę SKŁADNIKI 100 g ryżu do sushi 2 duże lub 3 średnie suszone grzyby shiitake 1 szklanka wrzątku 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki japońskiego sosu sojowego 50 g ogórka Y4 arkusza nori 1 łyżeczka pasty wasabi 2 łyżeczki prożonego, białego sezamu DO PODANIA 2 łyżki marynowonego imbiru 30 ml japońskiego sosu sojowego 1 łyżka pasty wasabi PRZYGOTOWANIE Ugołuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Zalej grzyby wrzątkiem, odstaw na 30 minut. Wyłtnij twarde nóżki z kapeluszy, pokrój w paski i duś 10 minut w 100 mililitrach wody, z cukrem i sosem sojowym - do prawie zupełnego odparowania płynu. Pokrój ogórka w słupki długości IO centymetrów. Na macie do zwijania sushi ułóż pół arkusza nori błyszczącą stroną do dołu. Na nori rozłóż ryż, pozostawiając od góry margines około centymetra. Rozprowadź na ryżu łyżeczkę wasabi, posyp sezamem. Na połowie długości rozłóż ugotowane grzyby, a na drugiej połowie słupki ogórka. Zwilż margines nori wodą, zwiń za pomocą maty w cienką rolkę. Pokrój w 6 równych krążków. Podawaj z imbirem, sosem sojowym i wasabi. ppor je w, p 417, Po 2" zy" z, ZDZ DIŻŻDIZĘS

Najnowsze gazetki

Reklama
Kappa i shiitake hosomaki LICZBA PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: IO MIN + 50 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: TRUDNY Pez garnek, matę do zwijania sushi j ę SKŁADNIKI 100 g ryżu do sushi 2 duże lub 3 średnie suszone grzyby shiitake 1 szklanka wrzątku 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki japońskiego sosu sojowego 50 g ogórka Y4 arkusza nori 1 łyżeczka pasty wasabi 2 łyżeczki prożonego, białego sezamu DO PODANIA 2 łyżki marynowonego imbiru 30 ml japońskiego sosu sojowego 1 łyżka pasty wasabi PRZYGOTOWANIE Ugołuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Zalej grzyby wrzątkiem, odstaw na 30 minut. Wyłtnij twarde nóżki z kapeluszy, pokrój w paski i duś 10 minut w 100 mililitrach wody, z cukrem i sosem sojowym - do prawie zupełnego odparowania płynu. Pokrój ogórka w słupki długości IO centymetrów. Na macie do zwijania sushi ułóż pół arkusza nori błyszczącą stroną do dołu. Na nori rozłóż ryż, pozostawiając od góry margines około centymetra. Rozprowadź na ryżu łyżeczkę wasabi, posyp sezamem. Na połowie długości rozłóż ugotowane grzyby, a na drugiej połowie słupki ogórka. Zwilż margines nori wodą, zwiń za pomocą maty w cienką rolkę. Pokrój w 6 równych krążków. Podawaj z imbirem, sosem sojowym i wasabi. ppor je w, p 417, Po 2" zy" z, ZDZ DIŻŻDIZĘS
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy