Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 53

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PASTY/RISOTTO SKŁADNIKI: * Makaron rigatoni 800 g * Mięso wołowe mielone 800 g * Cebula 2 szt. * Marchew 1 szt. * Seler naciowy 1 szt. * Oliwa do smażenia * Wino czerwone 250 ml * Passata pomidorowa 200 g * Bulion 100 ml * Mleko 100 ml * Sól, pieprz * Parmezan tarty 200 g PRZYGOTOWANIE 1. Warzywa kroimy w drobną kostkę i przesmażamy w rondlu na oliwie. . Gdy zaczną mięknąć, dodajemy wołowinę, dolewamy wino i mieszamy aż odparuje. . Dodajemy passatę i nadal dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Ponownie odparowujemy, po czym dolewamy bulion i mleko. Gotujemy jeszcze przez 10 min, doprawiamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Mieszamy makaron z sosem. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy parmezanem. N w GE ITALIA NA TALERZU 53

Najnowsze gazetki

Reklama
PASTY/RISOTTO SKŁADNIKI: * Makaron rigatoni 800 g * Mięso wołowe mielone 800 g * Cebula 2 szt. * Marchew 1 szt. * Seler naciowy 1 szt. * Oliwa do smażenia * Wino czerwone 250 ml * Passata pomidorowa 200 g * Bulion 100 ml * Mleko 100 ml * Sól, pieprz * Parmezan tarty 200 g PRZYGOTOWANIE 1. Warzywa kroimy w drobną kostkę i przesmażamy w rondlu na oliwie. . Gdy zaczną mięknąć, dodajemy wołowinę, dolewamy wino i mieszamy aż odparuje. . Dodajemy passatę i nadal dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Ponownie odparowujemy, po czym dolewamy bulion i mleko. Gotujemy jeszcze przez 10 min, doprawiamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Mieszamy makaron z sosem. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy parmezanem. N w GE ITALIA NA TALERZU 53
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy