Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 55

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PISCJ3Ą/ Tiramisu (Deser kawowy z serkiem mascarpone i likierem fmaretto) 10 SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE . Biszkopty 30 szt. 1. Żółtka ucieramy z cukrem, stale mieszając, zalewamy * Żółtka 100 g zagotowaną śmietanką z mlekiem. (rozm. L, 5 szt.) * Mleko 50 ml * Śmietanka 30% 500 ml N . Zaparzamy kawę, po 5 minutach przecedzamy, dodajemy likier, mieszamy. * Cukier 100 g 3. Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie. Do 1/10 ilości * Kawa mielona 30 g śmietanki dodajemy cukier, zagotowujemy, zestawiamy * Likier amaretto 50 g z ognia i dodajemy uprzednio namoczoną żelatynę. * Kakao 30 g Mieszamy do dokładnego rozpuszczenia żelatyny, a następnie dodajemy pozostałą część śmietanki wraz z mascarpone. Miksujemy blenderem ręcznym do * Mascarpone 250 g uzyskania jednolitej konsystencji. * smietanka 30% 250 g Tak przygotowaną bazę zabezpieczamy folią ł ZSO 8 w bezpośrednim kontakcie, wstawiamy do lodówki do zestabilizowania. „ Krem jajeczny rozluźniamy, mieszając rózgą i układamy na środku talerza. . Biszkopty namaczamy w ponczu i układamy na kremie. 7. Ubijamy na 3/4 krem mascarpone i układamy na wierzchu, po czym oprószamy kakao. KREM MASCARPONE: R u o ITALIA NA TALERZU | 55 ===

Najnowsze gazetki

Reklama
PISCJ3Ą/ Tiramisu (Deser kawowy z serkiem mascarpone i likierem fmaretto) 10 SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE . Biszkopty 30 szt. 1. Żółtka ucieramy z cukrem, stale mieszając, zalewamy * Żółtka 100 g zagotowaną śmietanką z mlekiem. (rozm. L, 5 szt.) * Mleko 50 ml * Śmietanka 30% 500 ml N . Zaparzamy kawę, po 5 minutach przecedzamy, dodajemy likier, mieszamy. * Cukier 100 g 3. Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie. Do 1/10 ilości * Kawa mielona 30 g śmietanki dodajemy cukier, zagotowujemy, zestawiamy * Likier amaretto 50 g z ognia i dodajemy uprzednio namoczoną żelatynę. * Kakao 30 g Mieszamy do dokładnego rozpuszczenia żelatyny, a następnie dodajemy pozostałą część śmietanki wraz z mascarpone. Miksujemy blenderem ręcznym do * Mascarpone 250 g uzyskania jednolitej konsystencji. * smietanka 30% 250 g Tak przygotowaną bazę zabezpieczamy folią ł ZSO 8 w bezpośrednim kontakcie, wstawiamy do lodówki do zestabilizowania. „ Krem jajeczny rozluźniamy, mieszając rózgą i układamy na środku talerza. . Biszkopty namaczamy w ponczu i układamy na kremie. 7. Ubijamy na 3/4 krem mascarpone i układamy na wierzchu, po czym oprószamy kakao. KREM MASCARPONE: R u o ITALIA NA TALERZU | 55 ===
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy