Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 33

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 33 |— 4£ Korean iriecl chicken IE Q Autor: Rafał Zaręba Składniki: skrzydełka z kurczaka 5 szt. mąka ziemniaczana 100 g soda oczyszczona 5 g jajko 1 szt. czosnek 4 ząbki keczup MC 60 g ocet z czerwonego wina 80 ml sok jabłkowy 100 ml świeży imbir 50 g ostra papryka - do smaku sezam ziarno 20 g szczypior 20 g sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Te 2, Skrzydełka dzielimy na 3 części - lotki odrzucić. Pozostałe elementy doprawiamy solą i pieprzem. Skrzydełka mieszamy w skrobi ziemniaczanej z sodą i jajkiem. Tak przygotowane mięso smażymy na fryturze w temp. 130 st. C przez ok. 10-12 minut. W tym czasie podsmażamy przesiekany czosnek i imbir. Następnie zalewamy sokiem jabłkowym, octem i dodajemy keczup oraz paprykę; redukujemy całość o połowę. Po pierwszym obsmażeniu wyciągamy z frytury skrzydła. Drugie smażenie skrzydełek wykonujemy w temperaturze 160-170 st. C przez 3-4 minuty. Po drugim smażeniu skrzydełka wrzucamy do glazury i dokładnie mieszamy. Skrzydełka serwujemy posypane sezamem i posiekanym szczypiorem. KOREA POŁUDNIOWA

Najnowsze gazetki

Reklama
| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 33 |— 4£ Korean iriecl chicken IE Q Autor: Rafał Zaręba Składniki: skrzydełka z kurczaka 5 szt. mąka ziemniaczana 100 g soda oczyszczona 5 g jajko 1 szt. czosnek 4 ząbki keczup MC 60 g ocet z czerwonego wina 80 ml sok jabłkowy 100 ml świeży imbir 50 g ostra papryka - do smaku sezam ziarno 20 g szczypior 20 g sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Te 2, Skrzydełka dzielimy na 3 części - lotki odrzucić. Pozostałe elementy doprawiamy solą i pieprzem. Skrzydełka mieszamy w skrobi ziemniaczanej z sodą i jajkiem. Tak przygotowane mięso smażymy na fryturze w temp. 130 st. C przez ok. 10-12 minut. W tym czasie podsmażamy przesiekany czosnek i imbir. Następnie zalewamy sokiem jabłkowym, octem i dodajemy keczup oraz paprykę; redukujemy całość o połowę. Po pierwszym obsmażeniu wyciągamy z frytury skrzydła. Drugie smażenie skrzydełek wykonujemy w temperaturze 160-170 st. C przez 3-4 minuty. Po drugim smażeniu skrzydełka wrzucamy do glazury i dokładnie mieszamy. Skrzydełka serwujemy posypane sezamem i posiekanym szczypiorem. KOREA POŁUDNIOWA
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy