Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 53

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

(z) = = = = cz 2 a ro n =) z) c O Cozze gratinate ZAPIEKANE FASZEROWANE MAŁŻE ( PORCJE k SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE snek 2 ząbki 1. Bułkę tartą łączymy z drobno pokrojonym czosnkiem, oliwą z oliwek, octem z białego wina, posiekaną natką pietruszki. n Na patelni umieszczamy mule z odrobiną wody i zagotowujemy, by się otworzyły. . Studzimy chwilę, po czym usuwamy górną część skorupy. „ Dolną część z mięsem faszerujemy przygotowaną bułką tartą. Smarujemy z wierzchu pulpą pomidorową, skrapiamy oliwą z oliwek i zapiekamy przez 15 min w 180?C. . Serwujemy na półmisku, udekorowane listkami pietruszki. pomidorowa 80 ml * Oliwa z oliwek - extra vergine 80 ml * Ocet biały winny 40 ml * Sól 4 w Si o Aby sprawdzić świeżość małży, należy przede wszystkim sprawdzić czy ich muszle są szczelnie zamknięte. Jeżeli muszla 7 lekko się otwiera, warto przeprowadzić prosty test i uderzyć nią o blat stołu. Jeśli się zamknie - małż jest świeży i można go użyć do przygotowania potrawy. Jeśli pozostanie otwarta — należy odrzucić egzemplarz jako nienadający się do spożycia. am : f

Najnowsze gazetki

Reklama
(z) = = = = cz 2 a ro n =) z) c O Cozze gratinate ZAPIEKANE FASZEROWANE MAŁŻE ( PORCJE k SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE snek 2 ząbki 1. Bułkę tartą łączymy z drobno pokrojonym czosnkiem, oliwą z oliwek, octem z białego wina, posiekaną natką pietruszki. n Na patelni umieszczamy mule z odrobiną wody i zagotowujemy, by się otworzyły. . Studzimy chwilę, po czym usuwamy górną część skorupy. „ Dolną część z mięsem faszerujemy przygotowaną bułką tartą. Smarujemy z wierzchu pulpą pomidorową, skrapiamy oliwą z oliwek i zapiekamy przez 15 min w 180?C. . Serwujemy na półmisku, udekorowane listkami pietruszki. pomidorowa 80 ml * Oliwa z oliwek - extra vergine 80 ml * Ocet biały winny 40 ml * Sól 4 w Si o Aby sprawdzić świeżość małży, należy przede wszystkim sprawdzić czy ich muszle są szczelnie zamknięte. Jeżeli muszla 7 lekko się otwiera, warto przeprowadzić prosty test i uderzyć nią o blat stołu. Jeśli się zamknie - małż jest świeży i można go użyć do przygotowania potrawy. Jeśli pozostanie otwarta — należy odrzucić egzemplarz jako nienadający się do spożycia. am : f
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy