Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 20

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

z owocami kaparów, słoniną ICZZ o ICZ Z WiZ: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Pomidorki cherry wykładamy na perforowaną blachę, wędzimy na sianie i odstawiamy na bok. Ser Rubin ścieramy na drobnych oczkach, a Bursztyn kroimy w płatki. 2. Drożdże rozpuszczamy w odrobinie wody z dodatkiem mąki, cukru trzcinowego i czekamy kilkanaście minut, aż zaczną się pienić. Dolewamy je do mąki, następnie dodajemy mleko owsiane, oliwę, drobno starty ser Rubin i sól. Zagniatamy elastyczne ciasto, jeśli bę- dzie zbyt zbite, dodajemy więcej mleka owsianego. Ciasto najlepiej wyrabiać w mikserze przez ok. 10 min. 3. Ciasto dzielimy na pięć części i formujemy kulki. W środku każdej z nich robimy otwór i nadajemy kształt bajgla. Układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy. 4. Po ok. 1 godz. zagotowujemy w garnku wodę, dodajemy sodę. Wrzucamy bajgle i gotujemy je po 1 min z każdej strony. Odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar wody. Następnie sma- rujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Nagrzewamy piekarnik do 200?C i pieczemy w nim bajgle przez około 25 min. Studzimy na kratce. 5. Słoninę i Camembert kroimy w plastry. Grillujemy na rozgrzanej patelni przez ok. 1 min. 6. Upieczone bajgle kroimy wzdłuż, obie połówki smarujemy ser- kiem Philadelphia. Na dolnych połówkach układamy plastry słoniny, Camembert, pokrojone na pół owoce kaparów, wędzone pomidorki, płatki sera Bursztyn i zamykamy drugą połówką bajgla. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 20

Najnowsze gazetki

Reklama
z owocami kaparów, słoniną ICZZ o ICZ Z WiZ: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Pomidorki cherry wykładamy na perforowaną blachę, wędzimy na sianie i odstawiamy na bok. Ser Rubin ścieramy na drobnych oczkach, a Bursztyn kroimy w płatki. 2. Drożdże rozpuszczamy w odrobinie wody z dodatkiem mąki, cukru trzcinowego i czekamy kilkanaście minut, aż zaczną się pienić. Dolewamy je do mąki, następnie dodajemy mleko owsiane, oliwę, drobno starty ser Rubin i sól. Zagniatamy elastyczne ciasto, jeśli bę- dzie zbyt zbite, dodajemy więcej mleka owsianego. Ciasto najlepiej wyrabiać w mikserze przez ok. 10 min. 3. Ciasto dzielimy na pięć części i formujemy kulki. W środku każdej z nich robimy otwór i nadajemy kształt bajgla. Układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy. 4. Po ok. 1 godz. zagotowujemy w garnku wodę, dodajemy sodę. Wrzucamy bajgle i gotujemy je po 1 min z każdej strony. Odkładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar wody. Następnie sma- rujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Nagrzewamy piekarnik do 200?C i pieczemy w nim bajgle przez około 25 min. Studzimy na kratce. 5. Słoninę i Camembert kroimy w plastry. Grillujemy na rozgrzanej patelni przez ok. 1 min. 6. Upieczone bajgle kroimy wzdłuż, obie połówki smarujemy ser- kiem Philadelphia. Na dolnych połówkach układamy plastry słoniny, Camembert, pokrojone na pół owoce kaparów, wędzone pomidorki, płatki sera Bursztyn i zamykamy drugą połówką bajgla. SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI 20
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy