Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 17

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

ANTIPASTI (Kulki ze speckiem na sosie szałwiowym) SKŁADNIKI * Cheb tostowy (czerstwy) 140 g * Mleko 3,2% 10 ml * Speck 50 g * Jajko, rozm. M 1 szt. * Masło 10 g + 30 g do sosu * Mąka pszenna typ 450 20 g * Bułka tarta 20 g * Cebula 10 g * Natka pietruszki 4 g * Szczypiorek 10 g * Liście szałwii 4 g * Bulion warzywny 100 ml * Sól, pieprz N: Trentino Alto / PRZYGOTOWANIE 1. Pokrojone w kostkę cebulę i speck smażymy na maśle do lekkiego zrumienienia. 2. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy i odstawiamy na bok. 3. Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajko, posiekany szczypiorek, pokrojony w kostkę chleb, cebulę ze speckiem i bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy. 4. Z powstałej w ten sposób masy formujemy kulki o średnicy ok. 5 cm i obtaczamy w mące. 5. Gotujemy kulki w osolonej wodzie przez 15 min, a po tym czasie delikatnie wyjmujemy, uważając żeby się nie rozpadły. 6. Bulion zagotowujemy w małym rondelku z liśćmi szałwii, następnie zagęszczamy zimnym masłem i doprawiamy. 7. Gotowe canederli podajemy na sosie z szałwii. ITALIA NA TALERZU 17

Najnowsze gazetki

Reklama
ANTIPASTI (Kulki ze speckiem na sosie szałwiowym) SKŁADNIKI * Cheb tostowy (czerstwy) 140 g * Mleko 3,2% 10 ml * Speck 50 g * Jajko, rozm. M 1 szt. * Masło 10 g + 30 g do sosu * Mąka pszenna typ 450 20 g * Bułka tarta 20 g * Cebula 10 g * Natka pietruszki 4 g * Szczypiorek 10 g * Liście szałwii 4 g * Bulion warzywny 100 ml * Sól, pieprz N: Trentino Alto / PRZYGOTOWANIE 1. Pokrojone w kostkę cebulę i speck smażymy na maśle do lekkiego zrumienienia. 2. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy i odstawiamy na bok. 3. Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajko, posiekany szczypiorek, pokrojony w kostkę chleb, cebulę ze speckiem i bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy. 4. Z powstałej w ten sposób masy formujemy kulki o średnicy ok. 5 cm i obtaczamy w mące. 5. Gotujemy kulki w osolonej wodzie przez 15 min, a po tym czasie delikatnie wyjmujemy, uważając żeby się nie rozpadły. 6. Bulion zagotowujemy w małym rondelku z liśćmi szałwii, następnie zagęszczamy zimnym masłem i doprawiamy. 7. Gotowe canederli podajemy na sosie z szałwii. ITALIA NA TALERZU 17
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy