Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 4

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

WSTĘP JAKA JEST „KULINARNA PODRÓŻ PO POLSCE”? Pełna smaków i aromatów. Niech za wyjaśnienie posłużą wrażenia obcokrajowców, najczęściej pozytywnie zaskoczonych, a często wręcz urzeczonych wizytą w polskiej restauracji. Spotkanie z polską kuchnią to pochwała prostoty i autentyczności, przygotowana według najlepszych wzorców: ze świeżych, lokalnych, sezonowych produktów, bez zbędnych ozdob- ników, ale tak, by wydobyć to, co najważniejsze: oryginalny smaki zapach potraw. To spotkanie przy stole niczym z najlepszym przyjacielem — pełne dobrej energii, pozytywnych emocji, a może nawet i wzruszeń. Bogata w opowieści i tradycje. Legendy i podania, przesądy i obyczaje, księgi i kroniki, źródła pisane i powtarzane z ust do ust historie... Wszystkie one na przestrzeni wieków były i nadal są inspiracją dla polskiej kultury kulinarnej. Tak jak dawnym kuchmistrzom podsuwały pomysły do przygotowania słynnych, pełnych „sekretów” magnackich uczt, tak dziś pomagają współczesnym szefom i szefowym kuchni opracowywać wyjątkowe menu degustacyjne i nowe interpretacje smaków sprzed stuleci. Otwarta na różnorodność. Od Łemków w Bieszczadach po Tatarów na Podlasiu, od górali pod Tatrami po Kaszubów nad Bałtykiem — kuchnia polska stanowi niepowtarzalną mieszankę dziedzictwa bliższych i dalszych kultur, grup etnicznych i narodów. Przez stulecia wzbogacały one rodzimą tradycję kulinarną, tworzącistną mozaikę smaków. Dlatego dziś wyprawa przez polskie regiony oznacza przygodę pełną zaskakujących, ba!, nawet egzotycznych odkryć. Można podczas niej spotkać wspaniałych ludzi. Napiszmy to wprost: kuchnię tworzą ludzie, a wielkim szczęściem współczesnej kuchni polskiej jest rzesza zaangażowanych, pełnych pasji kucharzy, którzy swoje serce i siły oddali właśnie rodzimym smakom. Zwykle trudno ich spotkać, bo w pocie czoła przygotowują w kuchni kolejne dania. Warto jednak zapytać, czy mogą przyjść do naszego stolika i zamienić z nami kilka słów. Spotkanie z nimi jest zwykle niezapomnianą częścią kulinarnego doświadczenia. Wspólnie z programem Polskie Skarby Kulinarne odwiedziliśmy wszystkie zakątki naszego kraju. Odkryliśmy zapomniane lub znane tylko nielicznym receptury. Spróbowaliśmy lokalnych produktów i dań. Spotkaliśmy wyjątkowych szefów i szefowe kuchni. Efekt naszej podróży trzymacie Państwo w rękach. Zajrzyjcie zatem na kolejne strony i poznajcie to, co najlepsze w kuchni polskich „małych ojczyzn”. Życzymy smacznej lektury! Zespół MAKRO Polska dJLISM

Najnowsze gazetki

Reklama
WSTĘP JAKA JEST „KULINARNA PODRÓŻ PO POLSCE”? Pełna smaków i aromatów. Niech za wyjaśnienie posłużą wrażenia obcokrajowców, najczęściej pozytywnie zaskoczonych, a często wręcz urzeczonych wizytą w polskiej restauracji. Spotkanie z polską kuchnią to pochwała prostoty i autentyczności, przygotowana według najlepszych wzorców: ze świeżych, lokalnych, sezonowych produktów, bez zbędnych ozdob- ników, ale tak, by wydobyć to, co najważniejsze: oryginalny smaki zapach potraw. To spotkanie przy stole niczym z najlepszym przyjacielem — pełne dobrej energii, pozytywnych emocji, a może nawet i wzruszeń. Bogata w opowieści i tradycje. Legendy i podania, przesądy i obyczaje, księgi i kroniki, źródła pisane i powtarzane z ust do ust historie... Wszystkie one na przestrzeni wieków były i nadal są inspiracją dla polskiej kultury kulinarnej. Tak jak dawnym kuchmistrzom podsuwały pomysły do przygotowania słynnych, pełnych „sekretów” magnackich uczt, tak dziś pomagają współczesnym szefom i szefowym kuchni opracowywać wyjątkowe menu degustacyjne i nowe interpretacje smaków sprzed stuleci. Otwarta na różnorodność. Od Łemków w Bieszczadach po Tatarów na Podlasiu, od górali pod Tatrami po Kaszubów nad Bałtykiem — kuchnia polska stanowi niepowtarzalną mieszankę dziedzictwa bliższych i dalszych kultur, grup etnicznych i narodów. Przez stulecia wzbogacały one rodzimą tradycję kulinarną, tworzącistną mozaikę smaków. Dlatego dziś wyprawa przez polskie regiony oznacza przygodę pełną zaskakujących, ba!, nawet egzotycznych odkryć. Można podczas niej spotkać wspaniałych ludzi. Napiszmy to wprost: kuchnię tworzą ludzie, a wielkim szczęściem współczesnej kuchni polskiej jest rzesza zaangażowanych, pełnych pasji kucharzy, którzy swoje serce i siły oddali właśnie rodzimym smakom. Zwykle trudno ich spotkać, bo w pocie czoła przygotowują w kuchni kolejne dania. Warto jednak zapytać, czy mogą przyjść do naszego stolika i zamienić z nami kilka słów. Spotkanie z nimi jest zwykle niezapomnianą częścią kulinarnego doświadczenia. Wspólnie z programem Polskie Skarby Kulinarne odwiedziliśmy wszystkie zakątki naszego kraju. Odkryliśmy zapomniane lub znane tylko nielicznym receptury. Spróbowaliśmy lokalnych produktów i dań. Spotkaliśmy wyjątkowych szefów i szefowe kuchni. Efekt naszej podróży trzymacie Państwo w rękach. Zajrzyjcie zatem na kolejne strony i poznajcie to, co najlepsze w kuchni polskich „małych ojczyzn”. Życzymy smacznej lektury! Zespół MAKRO Polska dJLISM
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy