Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Stokrotka - Dzień Kobiet - Ważna od 07.03 do 13.03 - Strona nr 20

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Stokrotka 07.03.2024 - 13.03.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

0ev . % ( Deser sA E h Ti l k | Składniki - 1(400g) opakowanie biszkoptów - 4 duże jajka * 500 g serka mascarpone * 100g cukru pudru 4 łyżeczki gorzkiego kakao 300 ml mocnej czarnej kawy Do dekoracji - kilka malin - kilka borówek m - świeże listki mięty , Serek mascarpone oraz jajka wyjmij z lodówki ok. 30 minut przed przygotowaniami, aby nabrały temperatury pokojowej. Jajka włóż do miski, zalej je wrzątkiem, a po kilku sekundach wyciągnij oraz oddziel białka od żółtek. W tym czasie zaparz kawę, przelej do miski i przestudź. Przygotuj kąpiel wodną — niewielki garnek napełnij wodą tak, aby dno postawionej na nim miski ze składnikami nie dotykało powierzchni wody, podgrzej. Żółtka oraz cukier puder umieść w misce i ubijaj mikserem nad kąpielą wodną przez około 3 minuty. Następnie zdejmij miskę z kąpieli i ubijaj składniki dalej, aż połączą się w jednolitą masę. Pamiętaj, że podczas ubijania nad kąpielą wodną nie możesz doprowadzić do ścięcia się żółtek. Lekko przestudź masę, a następnie powoli, cały czas ubijając, dodaj łyżka po łyżce serek mascarpone. W osobnej misce ubij białka - zacznij od najmniejszych obrotów miksera, stopniowo przechodź do największych. Aby białka lepiej się ubijały, możesz dodać szczyptę soli. Sztywną pianę z białek dodaj stopniowo do wcześniej przygotowanej masy serowej, wymieszaj całość delikatnie drewnianą łyżką - masa powinna być puszysta. Ułóż tiramisu: biszkopty pojedynczo zamaczaj w kawie i układaj na dnie naczynia, jeden po drugim. Na nich rozsmaruj warstwę kremu. Powtórz czynność tyle razy, na ile wystarczy biszkoptów i kremu (liczba warstw zależy od wielkości naczynia). Ostatnią warstwą powinien być krem. Deser przykryj folią i wstaw do lodówki na min. 2 godziny. Gotowe tiramisu przełóż na talerzyki, oprósz przez sitko dużą ilością kakao i udekoruj ulubionymi owocami, np. borówkami, malinami oraz świeżymi listkami mięty. Rada: Deser można też przygotować w indywidualnych pucharkach. a” Kawa ziarnista Kimbo Aroma Italiano 1 kg Najniższa cena z ostatnich Biszkopty Savoiardi 400 g; Gandola; 22,48 zł/kg Najniższa cena z ostatnich 30 dni - 9,99 zł u == Promocje cenowe nie łączą się. Przekreślona cena oznacza cenę sprzed obniżki - dla towarów łatwo psujących się i z krótkim terminem przydatności, między innymi takich jak mięso, warzywa, owoce, przy czym jest to najniższa cena jaka wystąpiła przed zastosowaniem obniżek, w jakimkolwiek sklepie sieci Stokrotka w formacie supermarket i market. Określenie „Najniższa cena z ostatnich 30 dni” jest stosowane w przypadku towarów innych niż łatwo psujące lub z krótkim terminem przydatności - cena ta jest najniższą ceną 20. jaka obowiązywała w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki w jakimkolwiek sklepie sieci Stokrotka w formacie supermarket i market. Ceny w poszczególnych sklepach mogą się różnić.

Najnowsze gazetki

Reklama
0ev . % ( Deser sA E h Ti l k | Składniki - 1(400g) opakowanie biszkoptów - 4 duże jajka * 500 g serka mascarpone * 100g cukru pudru 4 łyżeczki gorzkiego kakao 300 ml mocnej czarnej kawy Do dekoracji - kilka malin - kilka borówek m - świeże listki mięty , Serek mascarpone oraz jajka wyjmij z lodówki ok. 30 minut przed przygotowaniami, aby nabrały temperatury pokojowej. Jajka włóż do miski, zalej je wrzątkiem, a po kilku sekundach wyciągnij oraz oddziel białka od żółtek. W tym czasie zaparz kawę, przelej do miski i przestudź. Przygotuj kąpiel wodną — niewielki garnek napełnij wodą tak, aby dno postawionej na nim miski ze składnikami nie dotykało powierzchni wody, podgrzej. Żółtka oraz cukier puder umieść w misce i ubijaj mikserem nad kąpielą wodną przez około 3 minuty. Następnie zdejmij miskę z kąpieli i ubijaj składniki dalej, aż połączą się w jednolitą masę. Pamiętaj, że podczas ubijania nad kąpielą wodną nie możesz doprowadzić do ścięcia się żółtek. Lekko przestudź masę, a następnie powoli, cały czas ubijając, dodaj łyżka po łyżce serek mascarpone. W osobnej misce ubij białka - zacznij od najmniejszych obrotów miksera, stopniowo przechodź do największych. Aby białka lepiej się ubijały, możesz dodać szczyptę soli. Sztywną pianę z białek dodaj stopniowo do wcześniej przygotowanej masy serowej, wymieszaj całość delikatnie drewnianą łyżką - masa powinna być puszysta. Ułóż tiramisu: biszkopty pojedynczo zamaczaj w kawie i układaj na dnie naczynia, jeden po drugim. Na nich rozsmaruj warstwę kremu. Powtórz czynność tyle razy, na ile wystarczy biszkoptów i kremu (liczba warstw zależy od wielkości naczynia). Ostatnią warstwą powinien być krem. Deser przykryj folią i wstaw do lodówki na min. 2 godziny. Gotowe tiramisu przełóż na talerzyki, oprósz przez sitko dużą ilością kakao i udekoruj ulubionymi owocami, np. borówkami, malinami oraz świeżymi listkami mięty. Rada: Deser można też przygotować w indywidualnych pucharkach. a” Kawa ziarnista Kimbo Aroma Italiano 1 kg Najniższa cena z ostatnich Biszkopty Savoiardi 400 g; Gandola; 22,48 zł/kg Najniższa cena z ostatnich 30 dni - 9,99 zł u == Promocje cenowe nie łączą się. Przekreślona cena oznacza cenę sprzed obniżki - dla towarów łatwo psujących się i z krótkim terminem przydatności, między innymi takich jak mięso, warzywa, owoce, przy czym jest to najniższa cena jaka wystąpiła przed zastosowaniem obniżek, w jakimkolwiek sklepie sieci Stokrotka w formacie supermarket i market. Określenie „Najniższa cena z ostatnich 30 dni” jest stosowane w przypadku towarów innych niż łatwo psujące lub z krótkim terminem przydatności - cena ta jest najniższą ceną 20. jaka obowiązywała w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki w jakimkolwiek sklepie sieci Stokrotka w formacie supermarket i market. Ceny w poszczególnych sklepach mogą się różnić.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy