Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Stokrotka - Ważna od 09.11 do 15.11 - Strona nr 10

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Stokrotka 09.11.2023 - 15.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

A ŁA De OBEJ 7 GEM smakiem DOELNENOWZH na gulasz Ya średniej główki białej kapusty DOCACNA garść suszonych grzybów 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 1/2tyżeczki pieprzu ziarnistego CIELE 3tyżki oleju rzepakowego do smażenia Kapusta biała 1:kg 1 PECET EMO + 3tyżkimąki 0,5 litra bulionu 1 kieliszek czerwonego EWA OLO CALOJ natka pietruszki do dekoracji Frz owanie: Mięso oczyszczamy, myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i krótko przesmażamy na bardzo gorącym oleju. Na osobnej patelni rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy. W misce moczymy suszone grzyby. Gdy są już dość miękkie, drobno je kroimy. Do garnka o grubym dnie wkładamy obsmażone mięso oraz cebulę. Na obie patelnie wlewamy po 100 mt bulionu - powstałym sosem zalewamy mięso z cebulą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę soli, pieprz, czosnek w całości, koncentrat pomidorowy i pokrojone grzyby. Dolewamy wino (opcjonalnie). Całość dusimy pod. przykryciem przez około 1 h lub dłużej — w zależności od wielkości kawałków mięsa. Podczas gotowania, w razie konieczności, dolewamy bulion. Płyn powinien zakrywać mięso. Z kapusty zdejmujemy zewnętrzne liście. Główkę myjemy, dzielimy na pół. Jedną połówkę kroimy i dodajemy do duszącego się mięsa około 30 minut przed końcem gotowania. Jeśli gulasz jest zbyt gęsty, dodaje- my resztę bulionu. Gotowe danie dekorujemy natką pietruszki, podajemy z pieczywem lub ziemniakami. po ŁU - Smakowite wędliny na kanapki! Pasztetowa © dż Gzella; s = -_ Szynka 19,90 zł/kg drobiowa gotowana, wędzona Duda 200 g; 34,95 zł/kg oka mo Rolada sc EW W [100g zwa OUEZACW CJ Przekreślona cena oznacz: pr est a a ajniższa ceni wała w okresie 30 dni pr:

Najnowsze gazetki

Reklama
A ŁA De OBEJ 7 GEM smakiem DOELNENOWZH na gulasz Ya średniej główki białej kapusty DOCACNA garść suszonych grzybów 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 1/2tyżeczki pieprzu ziarnistego CIELE 3tyżki oleju rzepakowego do smażenia Kapusta biała 1:kg 1 PECET EMO + 3tyżkimąki 0,5 litra bulionu 1 kieliszek czerwonego EWA OLO CALOJ natka pietruszki do dekoracji Frz owanie: Mięso oczyszczamy, myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i krótko przesmażamy na bardzo gorącym oleju. Na osobnej patelni rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy. W misce moczymy suszone grzyby. Gdy są już dość miękkie, drobno je kroimy. Do garnka o grubym dnie wkładamy obsmażone mięso oraz cebulę. Na obie patelnie wlewamy po 100 mt bulionu - powstałym sosem zalewamy mięso z cebulą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę soli, pieprz, czosnek w całości, koncentrat pomidorowy i pokrojone grzyby. Dolewamy wino (opcjonalnie). Całość dusimy pod. przykryciem przez około 1 h lub dłużej — w zależności od wielkości kawałków mięsa. Podczas gotowania, w razie konieczności, dolewamy bulion. Płyn powinien zakrywać mięso. Z kapusty zdejmujemy zewnętrzne liście. Główkę myjemy, dzielimy na pół. Jedną połówkę kroimy i dodajemy do duszącego się mięsa około 30 minut przed końcem gotowania. Jeśli gulasz jest zbyt gęsty, dodaje- my resztę bulionu. Gotowe danie dekorujemy natką pietruszki, podajemy z pieczywem lub ziemniakami. po ŁU - Smakowite wędliny na kanapki! Pasztetowa © dż Gzella; s = -_ Szynka 19,90 zł/kg drobiowa gotowana, wędzona Duda 200 g; 34,95 zł/kg oka mo Rolada sc EW W [100g zwa OUEZACW CJ Przekreślona cena oznacz: pr est a a ajniższa ceni wała w okresie 30 dni pr:
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy