Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 11.07 do 18.07 - Strona nr 17

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 11.07.2024 - 18.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

.07-17.07 oD czwARTKU DO ŚRODY INDIE Mango kulifi, czyli mrożony deser z mango LICZBA PORCJI: 10 CZAS PRZYGOTOWANIA: 40.MIN (+ CZAS MROŻENIA) STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: garnek z grubym dnem, miskę, folię aluminiową SKŁADNIKI u | mleka 3,2% 1 pika |Pizke mila kukarydzióńej ustainidkai nroszku o łyżki Wody Aoojaalekal ekon hecyanego ęzklankałórzecieby z mango - 2 łyżki pistacji lub 2 świeże mango O łyżkiiorzechiów ktatkonca Białki pnadaławterdcje iimenaó 4 Ya łyżeczki kardamonu w plastrach (do dekoracji) PRZYGOTOWANIE W garnku zagotuj mleko. Zmniejsz płomień, wsyp mleko w proszku i dobrze wymieszaj. Dodaj mleko skondensowane i ponownie wymieszaj. Dorzuć pokruszone orzechy. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut, cały czas mieszając. Mleko powinno zgęstnieć. Po tym czasie dodaj kardamon i wymieszaj. W oddzielnym naczyniu wymieszaj mąkę kukurydzianą z 2 łyżkami wody, aż do uzyskania gładkiej konsystencji, i dodaj do mleka w garnku. Wymieszaj. Pozostaw mleko na małym ogniu jeszcze przez 5 minut, ciągle mieszając. Masa znacznie zgęstnieje. Zdejmij garnek z ognia i odstaw do ostygnięcia. Do mleka dodaj przecier z mango i wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą. Przełóż masę do miseczek lub kubeczków. Przykryj foliq aluminiową i włóż do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałów, pistacjami i mango w plastrach.

Najnowsze gazetki

Reklama
.07-17.07 oD czwARTKU DO ŚRODY INDIE Mango kulifi, czyli mrożony deser z mango LICZBA PORCJI: 10 CZAS PRZYGOTOWANIA: 40.MIN (+ CZAS MROŻENIA) STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: garnek z grubym dnem, miskę, folię aluminiową SKŁADNIKI u | mleka 3,2% 1 pika |Pizke mila kukarydzióńej ustainidkai nroszku o łyżki Wody Aoojaalekal ekon hecyanego ęzklankałórzecieby z mango - 2 łyżki pistacji lub 2 świeże mango O łyżkiiorzechiów ktatkonca Białki pnadaławterdcje iimenaó 4 Ya łyżeczki kardamonu w plastrach (do dekoracji) PRZYGOTOWANIE W garnku zagotuj mleko. Zmniejsz płomień, wsyp mleko w proszku i dobrze wymieszaj. Dodaj mleko skondensowane i ponownie wymieszaj. Dorzuć pokruszone orzechy. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut, cały czas mieszając. Mleko powinno zgęstnieć. Po tym czasie dodaj kardamon i wymieszaj. W oddzielnym naczyniu wymieszaj mąkę kukurydzianą z 2 łyżkami wody, aż do uzyskania gładkiej konsystencji, i dodaj do mleka w garnku. Wymieszaj. Pozostaw mleko na małym ogniu jeszcze przez 5 minut, ciągle mieszając. Masa znacznie zgęstnieje. Zdejmij garnek z ognia i odstaw do ostygnięcia. Do mleka dodaj przecier z mango i wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą. Przełóż masę do miseczek lub kubeczków. Przykryj foliq aluminiową i włóż do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałów, pistacjami i mango w plastrach.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy