Produkty w tej gazetce
PIECZONE WARZYWA „__ Kuchnia Z SOSEM ZIOŁOWYM ÓJ - ŚródziemnoPOLSKA ALICJA ROKICKA KOLACJA NU o ENERGIA || TŁUSZCZ | (węGowopaw |( Batko | Btonuk || sót © © U Ol +00 terasy || ó28 259 | 169 9 40 min 4 porcje łatwy 502 kal | (a SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: PIECZONE WARZYWA: 1. Na początek przygotuj warzywa. Marchewkę i ziemniaki » czerwona cebula obierz i pokrój w kostkę lub talarki. Cukinię przekrój wzdłuż * Ya papryki na 4 części i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój na większe * 1 mała cukinia * 4ziemniaki * 1 marchewka * garść pomidorków koktajlowych » kilka różyczek kalafiora [mogą być mrożone) * 500 gciecierzycy * 1 łyżeczka oregano » 1 łyżeczka słodkiej papryki * Va łyżeczki cynamonu » ostra papryka wedle uznania * 3 łyżki oleju Wybornego lub oliwy Gallo » sól, pieprz * łyżka sezamu » kilka listków ziół do przybrania SOS: * garść rukoli Vital Fresh * garść młodego szpinaku * V pęczka natki pietruszki Vital Fresh » kilka listków świeżej bazylii Vital Fresh * 1 ząbek czosnku * sokz1cytryny * szczypta soli » 3łyżkiwody * 1łyżka oliwy Gallo * 400 gtofu 0 kawałki i rozdziel warstwy. Kalafior podziel na mniejsze różyczki. Paprykę pokrój w 2-cm kostkę. Przenieś wszystko do miski. Dodaj pomidorki. Wsyp ciecierzycę, a następnie wszystkie przyprawy wraz z olejem, solą i pieprzem. Wymieszaj tak, by warzywa pokryły się przyprawami. 2. Przygotuj blaszkę z papierem do pieczenia. Wysyp zawartość miski. Piecz w 200?C przez ok. 30 minut, aż wszystko zmięknie i się zarumieni. 3. Do pojemnika blendera wrzuć zielone listki: szpinak, rukolę, bazylię, natkę pietruszki. Dodaj tofu, obrany ząbek czosnku oraz sok wyciśnięty z całej cytryny. Wlej wodę, oliwę i lekko posól. Zblenduj na sos. 4. Upieczone warzywa porcjuj, polej sosem, posyp sezamem i listkami natki lub bazylii. 9 | NIEMARNOWANIE ŻYWNOŚCI
Nazwa | Szczególy |
---|