Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Boże Narodzenie - Ważna od 28.11 do 31.12 - Strona nr 33

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

WEGAŃSKI BIGOS p Z WĘDZONKĄ ŚLIWKĄ ŚródmamnoPOLSKA ALICJA ROKICKA KOLACJA Q( y | ś$ ENERGIA | TŁUSZCZ | (wętowoDaw |[ Batko |[Bzownk |[ sól ©00 1 porcja || „29, wdŻSzi, || 188 || 229 (en) 180 min 4 porcje średni Bie | śm SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: u * 40 g suszonych grzybów * V główki kapusty 2. * 1cebula * 3 łyżki oleju rzepakowego Wybornego + 1%2 | bulionu warzywnego 3 + 3liście laurowe + 3 ziarna ziela angielskiego + 3 owoce jałowca 4, + 3 goździki + 2 wędzone śliwki * 3 plasterki suszonych pomidorów 5. Sottile Gusto + 600 g kapusty kiszonej Swojska Chata * 2 łyżki koncentratu pomidorowego Cullineo * 150 g czerwonej soczewicy Plony Natury * 1łyżka słodkiej papryki * 4 łyżki wegańskiego sosu sojowego * 2 łyżki majeranku + sól, pieprz ©) Suszone grzyby zalej gorącą wodą i odstaw na 30 minut. Kapustę poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Dodaj posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, wrzuć poszatkowaną kapustę i wymieszaj. Smaż ok. 3 minuty, a następnie zalej litrem bulionu. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i goździki, a następnie suszone grzyby, wędzone śliwki oraz suszone pomidory. Kiedy kapusta zacznie mięknąć, dodaj kapustę kiszoną, koncentrat pomidorowy oraz soczewicę. Dobrze wymieszaj. Dodaj słodką paprykę i sos sojowy. Bigos podgrzewaj na małym ogniu przez 90-120 minut — powinien lekko bulgotać. Pod koniec gotowania dodaj majeranek i dopraw solą i pieprzem. 33 | CZASNA ŚWIĘTA

Najnowsze gazetki

Reklama
WEGAŃSKI BIGOS p Z WĘDZONKĄ ŚLIWKĄ ŚródmamnoPOLSKA ALICJA ROKICKA KOLACJA Q( y | ś$ ENERGIA | TŁUSZCZ | (wętowoDaw |[ Batko |[Bzownk |[ sól ©00 1 porcja || „29, wdŻSzi, || 188 || 229 (en) 180 min 4 porcje średni Bie | śm SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: u * 40 g suszonych grzybów * V główki kapusty 2. * 1cebula * 3 łyżki oleju rzepakowego Wybornego + 1%2 | bulionu warzywnego 3 + 3liście laurowe + 3 ziarna ziela angielskiego + 3 owoce jałowca 4, + 3 goździki + 2 wędzone śliwki * 3 plasterki suszonych pomidorów 5. Sottile Gusto + 600 g kapusty kiszonej Swojska Chata * 2 łyżki koncentratu pomidorowego Cullineo * 150 g czerwonej soczewicy Plony Natury * 1łyżka słodkiej papryki * 4 łyżki wegańskiego sosu sojowego * 2 łyżki majeranku + sól, pieprz ©) Suszone grzyby zalej gorącą wodą i odstaw na 30 minut. Kapustę poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Dodaj posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, wrzuć poszatkowaną kapustę i wymieszaj. Smaż ok. 3 minuty, a następnie zalej litrem bulionu. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i goździki, a następnie suszone grzyby, wędzone śliwki oraz suszone pomidory. Kiedy kapusta zacznie mięknąć, dodaj kapustę kiszoną, koncentrat pomidorowy oraz soczewicę. Dobrze wymieszaj. Dodaj słodką paprykę i sos sojowy. Bigos podgrzewaj na małym ogniu przez 90-120 minut — powinien lekko bulgotać. Pod koniec gotowania dodaj majeranek i dopraw solą i pieprzem. 33 | CZASNA ŚWIĘTA
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy