Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 06.06 do 13.06 - Strona nr 28

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 06.06.2024 - 13.06.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

6.06-12.06 oD czwaRrku DO ŚRODY TRADYCYJNE TIRAMISU LICZBA PORCJI: 6 CZA$ PRZYGOTOWANIA: 105 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotuj: miskę, trzepaczkę lub mikser, szpatułkę, okrągłą formę do ciasta SKŁADNIKI ; +700 mlkawy .200g śmietanki 36% +4 żółtka + 200 g biszkoptów typu sawolardi +4 łyżki cukru + 3 łyżki gorzkiego kakao + 500 g sera mascarpone PRZYGOTOWANIE 1 Na patelni z oliwą na małym ogniu podsmaż posiekany czosnek 2 Dodaj posiekane i pozbawione gniazd nasiennych chili. $maż do momentu, aż olej nabierze odpowiedniego zapachu, a czośnek się zrumieni. 3 W międzyczasie pokrój pomidory w duże kawałki. Zwiększ ogień i wrzuć je na patelnię razem z sosem i posiekanymi liśćmi pietruszki, wymieszaj. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty, dodaj odrobinę ciepłej wody. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut. W zależności od potrzeby dopraw solą. 4 Ugotuj makaron penne al dente. Odcedź i włóż na patelnię z sosem. Szybko wymieszaj i przełóż na talerze. 5. Przed podaniem oprósz dużą ilością tartego serai posiekanymi liśćmi pietruszki. Ten znany na całym świecie deser, uznawany za klasyk kuchni europejskiej, wymyślono zaledwie 50 lat temu — w latach 70. XX wieku w restauracji Alle Beccherie w Treviso.

Najnowsze gazetki

Reklama
6.06-12.06 oD czwaRrku DO ŚRODY TRADYCYJNE TIRAMISU LICZBA PORCJI: 6 CZA$ PRZYGOTOWANIA: 105 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotuj: miskę, trzepaczkę lub mikser, szpatułkę, okrągłą formę do ciasta SKŁADNIKI ; +700 mlkawy .200g śmietanki 36% +4 żółtka + 200 g biszkoptów typu sawolardi +4 łyżki cukru + 3 łyżki gorzkiego kakao + 500 g sera mascarpone PRZYGOTOWANIE 1 Na patelni z oliwą na małym ogniu podsmaż posiekany czosnek 2 Dodaj posiekane i pozbawione gniazd nasiennych chili. $maż do momentu, aż olej nabierze odpowiedniego zapachu, a czośnek się zrumieni. 3 W międzyczasie pokrój pomidory w duże kawałki. Zwiększ ogień i wrzuć je na patelnię razem z sosem i posiekanymi liśćmi pietruszki, wymieszaj. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty, dodaj odrobinę ciepłej wody. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut. W zależności od potrzeby dopraw solą. 4 Ugotuj makaron penne al dente. Odcedź i włóż na patelnię z sosem. Szybko wymieszaj i przełóż na talerze. 5. Przed podaniem oprósz dużą ilością tartego serai posiekanymi liśćmi pietruszki. Ten znany na całym świecie deser, uznawany za klasyk kuchni europejskiej, wymyślono zaledwie 50 lat temu — w latach 70. XX wieku w restauracji Alle Beccherie w Treviso.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy