Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 06.06 do 13.06 - Strona nr 29

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Biedronka 06.06.2024 - 13.06.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

6.06-12.06 oD czwARrku DO ŚRODY TOSKAŃSKIE CANTUCCI Z MIGDAŁAMI LICZBA PORCJI: 30 SZTUK CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: dużą miskę SKŁADNIKI + 180 g cukru * V łyżeczki proszku do * 110 g migdałów + 1 duże jajko pieczenia * 10 ml czerwonego porto + szczypta soli + 30 g masła w temperaturze * skórka z 1/2 pomarańczy * 160 g mąki pszennej pokojowej *1 żółtko PRZYGOTOWANIE 1. Cukier, jajko i sól wymieszaj dokładnie w misce. 2 wWoddzielnej misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Suche składniki przesyp do miski z mieszanką jJajeczną. Wymieszaj, dodaj masło, zagnieć, a następnie dodaj miądały w całości, portooraz skórkę z pomarańczy. Zaqgnieć ponownie ciasto, tak żeby wszystkie składniki się połączyły. Podziel ciasto na dwie równe części i uformuj je w dwa długie bochenki o wymiarach 30 x 5 centymetrów. Przenieś tak uformowane ciasto na blachę wytozżoną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200*C. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia. JOU R w Za pomocą ostrego noza pokrój ciasto na kawałki o grubości palca, ułóż je na wytożonej papierem do pieczenia blasze i podpóekaj przez kolejne 15 minut w piekamiku rozgrzanym do 160”C. Przed zjedzeniern dokładnie wystudź

Najnowsze gazetki

Reklama
6.06-12.06 oD czwARrku DO ŚRODY TOSKAŃSKIE CANTUCCI Z MIGDAŁAMI LICZBA PORCJI: 30 SZTUK CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: dużą miskę SKŁADNIKI + 180 g cukru * V łyżeczki proszku do * 110 g migdałów + 1 duże jajko pieczenia * 10 ml czerwonego porto + szczypta soli + 30 g masła w temperaturze * skórka z 1/2 pomarańczy * 160 g mąki pszennej pokojowej *1 żółtko PRZYGOTOWANIE 1. Cukier, jajko i sól wymieszaj dokładnie w misce. 2 wWoddzielnej misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Suche składniki przesyp do miski z mieszanką jJajeczną. Wymieszaj, dodaj masło, zagnieć, a następnie dodaj miądały w całości, portooraz skórkę z pomarańczy. Zaqgnieć ponownie ciasto, tak żeby wszystkie składniki się połączyły. Podziel ciasto na dwie równe części i uformuj je w dwa długie bochenki o wymiarach 30 x 5 centymetrów. Przenieś tak uformowane ciasto na blachę wytozżoną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200*C. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia. JOU R w Za pomocą ostrego noza pokrój ciasto na kawałki o grubości palca, ułóż je na wytożonej papierem do pieczenia blasze i podpóekaj przez kolejne 15 minut w piekamiku rozgrzanym do 160”C. Przed zjedzeniern dokładnie wystudź
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy