Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 01.01 do 31.12 - Strona nr 6

Reklama

Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Lidl 01.01.2019 - 31.12.2030
Reklama


Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

16] Naszym celem jest osiągnięcie poziomu następujących poziomów certyfikowanych produktów tej kategorii: v 100% do końca 2022 roku dla herbaty zielonej, czarnej i rooibos, jeśli surowiec będzie dostępny w kraju pochodzenia w odpowiedniej jakości v_ 50% do końca 2022 roku dla herbat ziołowych i owocowych, jeśli surowiec będzie dostępny w kraju pochodzenia w odpowiedniej jakości 4.2. Pochodzenie, przejrzystość, identyfikowalność Praca organizacji certyfikujących oraz leżące u podstaw ich działalności systemy kontroli i identyfikacji gwarantują przejrzystość łańcucha dostaw. Zależy nam na tym, by nasz klient miał możliwość prześledzenia drogi, jaką produkt odbył od źródła do jego rąk oraz dokonania świadomego zakupu. 4.3. Uprawa Herbata uprawiana jest na ogromną skalę, co nie może pozostać bez wpływu na środowisko naturalne oraz życie społeczności zaangażowanych w jej uprawę. Herbata jest zbierana przez cały rok i zapewnia tym samym ciągłość zatrudnienia wielu osobom. Kwestie przestrzegania praw pracowniczych, zapewnienia opieki medycznej i zagwarantowania podstawowych świadczeń stanowią ważne wyzwanie w regionach, w których prowadzi się uprawy. Rozrastające się, wypierające lasy tropikalne plantacje stanowią również spore wyzwanie ekologiczne. Wraz z lasami tropikalnymi znika wielkie bogactwo gatunków, zastępowane stopniowo przez monokultury herbaty. Problemy z glebą, nadmiernym zużyciem wody czy drewna opałowego używanego w procesie suszenia herbaty to tylko niektóre z obciążeń środowiskowych. 4.4. Ingerencja w środowisko Takie oznaczenie jak Fairtrade czy Rainforest Alliance na opakowaniu produktu oznacza nie tylko, że jego producent jest zobligowany standardami danej certyfikacji, ale również, że otrzymuje możliwość odbycia szkoleń i zdobycia wiedzy, by tych standardów dotrzymać. Celem nadrzędnym tych działań jest ograniczenie ingerencji w środowisko naturalne, zachowanie bioróżnorodności oraz dobrych praktyk zrównoważonego rolnictwa.

Najnowsze gazetki

Reklama
16] Naszym celem jest osiągnięcie poziomu następujących poziomów certyfikowanych produktów tej kategorii: v 100% do końca 2022 roku dla herbaty zielonej, czarnej i rooibos, jeśli surowiec będzie dostępny w kraju pochodzenia w odpowiedniej jakości v_ 50% do końca 2022 roku dla herbat ziołowych i owocowych, jeśli surowiec będzie dostępny w kraju pochodzenia w odpowiedniej jakości 4.2. Pochodzenie, przejrzystość, identyfikowalność Praca organizacji certyfikujących oraz leżące u podstaw ich działalności systemy kontroli i identyfikacji gwarantują przejrzystość łańcucha dostaw. Zależy nam na tym, by nasz klient miał możliwość prześledzenia drogi, jaką produkt odbył od źródła do jego rąk oraz dokonania świadomego zakupu. 4.3. Uprawa Herbata uprawiana jest na ogromną skalę, co nie może pozostać bez wpływu na środowisko naturalne oraz życie społeczności zaangażowanych w jej uprawę. Herbata jest zbierana przez cały rok i zapewnia tym samym ciągłość zatrudnienia wielu osobom. Kwestie przestrzegania praw pracowniczych, zapewnienia opieki medycznej i zagwarantowania podstawowych świadczeń stanowią ważne wyzwanie w regionach, w których prowadzi się uprawy. Rozrastające się, wypierające lasy tropikalne plantacje stanowią również spore wyzwanie ekologiczne. Wraz z lasami tropikalnymi znika wielkie bogactwo gatunków, zastępowane stopniowo przez monokultury herbaty. Problemy z glebą, nadmiernym zużyciem wody czy drewna opałowego używanego w procesie suszenia herbaty to tylko niektóre z obciążeń środowiskowych. 4.4. Ingerencja w środowisko Takie oznaczenie jak Fairtrade czy Rainforest Alliance na opakowaniu produktu oznacza nie tylko, że jego producent jest zobligowany standardami danej certyfikacji, ale również, że otrzymuje możliwość odbycia szkoleń i zdobycia wiedzy, by tych standardów dotrzymać. Celem nadrzędnym tych działań jest ograniczenie ingerencji w środowisko naturalne, zachowanie bioróżnorodności oraz dobrych praktyk zrównoważonego rolnictwa.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy