Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 01.03 do 31.05 - Strona nr 65

Reklama

Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 01.03.2024 - 31.05.2024
Reklama


Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

k PORCJE CIASTO Małże cozze 500 g Pulpa pomidorowa 200 g Czosnek 2 ząbki pokrojone w plasterki Papryczka pepperoncino 1 szt. Oliwa Wino białe 100 ml Natka pietruszki 5 gałązek [zj © = z) [= cz 2 a s " © z z o PRZYGOTOWANIE CIASTA 1. Z wody, drożdży, cukru i łyżki mąki przygotowujemy zaczyn i odstawimy do wyrośnięcia na 1 godz., po czym dodajemy resztę mąki, sól i zagniatamy, wtłaczając pod koniec oliwę. 2. Zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na 1 godz. PRZYGOTOWANIE MAŁŻ Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Wsypujemy małże i zagotowujemy. Dolewamy białe wino i ponownie zagotowujemy. „ Dolewamy pulpę pomidorową i pokrojone w plasterki pepperoncino. Gotujemy 2-3 min. 4. Przekładamy małże do naczynia do pieczenia i przykrywamy przygotowanym wcześniej, rozwałkowanym cienko ciastem. Pieczemy przez 3 min w temp. 350?C. > p w o:

Najnowsze gazetki

Reklama
k PORCJE CIASTO Małże cozze 500 g Pulpa pomidorowa 200 g Czosnek 2 ząbki pokrojone w plasterki Papryczka pepperoncino 1 szt. Oliwa Wino białe 100 ml Natka pietruszki 5 gałązek [zj © = z) [= cz 2 a s " © z z o PRZYGOTOWANIE CIASTA 1. Z wody, drożdży, cukru i łyżki mąki przygotowujemy zaczyn i odstawimy do wyrośnięcia na 1 godz., po czym dodajemy resztę mąki, sól i zagniatamy, wtłaczając pod koniec oliwę. 2. Zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na 1 godz. PRZYGOTOWANIE MAŁŻ Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Wsypujemy małże i zagotowujemy. Dolewamy białe wino i ponownie zagotowujemy. „ Dolewamy pulpę pomidorową i pokrojone w plasterki pepperoncino. Gotujemy 2-3 min. 4. Przekładamy małże do naczynia do pieczenia i przykrywamy przygotowanym wcześniej, rozwałkowanym cienko ciastem. Pieczemy przez 3 min w temp. 350?C. > p w o:
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy