Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 33

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

A LA PIZZA Pinaa ricotta (Jednoporcjowa biała pizza z ricottą) W Lazic SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE > Do dzieży wsypujemy wszystkie mąki, dodajemy drożdże. Przekładamy dzieżę do miksera, zakładamy hak i, stopniowo dolewając wodę, wyrabiamy ciasto CIASTO: * Mąka pszenna typ 550 150 g Wa kukurydzianaSE na średnich obrotach. * Mąka sojowa 5 g 2. Kiedy ciasto będzie już jednolite i elastyczne, * Drożdże suche 4 g dodajemy oliwę i wyrabiamy całość przez kolejne * Oliwa extra vergine 10 g 5 min. Ciasto formujemy w kulkę, zawijamy w folię * Woda 60 g spożywczą i schładzamy w lodówce przez 24 godz. * Rozmaryn świeży 5 g * Sól morska 5 g © . Gotowe ciasto rozwałkowujemy na placek, posypujemy igłami rozmarynu, solą morską i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 10 min w temp. 240?C. . Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni i odstawiamy na bok. DODATKI: * Ser Ricotta 100 g * Szpinak liście 60 g * Orzeszki pinii 10 g A * Czosnek 1 ząbek 5. Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażamy * Pomidorki cherry 80 g przez ok. 1 min czosnek pokrojony w plastry, * Oliwa extra vergine 10 g następnie dodajemy świeży szpinak, dusimy jeszcze przez 2 min, doprawiamy i odstawiamy na bok. % Na gotową pinsę kładziemy ricottę, szpinak, pokrojone pomidorki i posypujemy prażonymi orzeszkami pinii. ITALIA NA TALERZU | 33

Najnowsze gazetki

Reklama
A LA PIZZA Pinaa ricotta (Jednoporcjowa biała pizza z ricottą) W Lazic SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE > Do dzieży wsypujemy wszystkie mąki, dodajemy drożdże. Przekładamy dzieżę do miksera, zakładamy hak i, stopniowo dolewając wodę, wyrabiamy ciasto CIASTO: * Mąka pszenna typ 550 150 g Wa kukurydzianaSE na średnich obrotach. * Mąka sojowa 5 g 2. Kiedy ciasto będzie już jednolite i elastyczne, * Drożdże suche 4 g dodajemy oliwę i wyrabiamy całość przez kolejne * Oliwa extra vergine 10 g 5 min. Ciasto formujemy w kulkę, zawijamy w folię * Woda 60 g spożywczą i schładzamy w lodówce przez 24 godz. * Rozmaryn świeży 5 g * Sól morska 5 g © . Gotowe ciasto rozwałkowujemy na placek, posypujemy igłami rozmarynu, solą morską i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 10 min w temp. 240?C. . Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni i odstawiamy na bok. DODATKI: * Ser Ricotta 100 g * Szpinak liście 60 g * Orzeszki pinii 10 g A * Czosnek 1 ząbek 5. Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażamy * Pomidorki cherry 80 g przez ok. 1 min czosnek pokrojony w plastry, * Oliwa extra vergine 10 g następnie dodajemy świeży szpinak, dusimy jeszcze przez 2 min, doprawiamy i odstawiamy na bok. % Na gotową pinsę kładziemy ricottę, szpinak, pokrojone pomidorki i posypujemy prażonymi orzeszkami pinii. ITALIA NA TALERZU | 33
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy