Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 35

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

A LA PIZZA Calzone tradizionale (Pieróg z taleggio, mozzarellą i orzechami włoskimi) *EGION: Kampania SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE a . Cukier, drożdże i oliwę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na bok. . W dzieży mieszamy przesianą mąkę z solą i stopniowo dolewamy wodę z upłynnionymi CIASTO: * Mąka pszenna typ 00 130 g + do podsypania Np * Sól4 g * Cukier trzcinowy 3 g drożdżami. Zarabiamy hakiem na wolnych * Drożdże suszone 4 g obrotach, do uzyskania jednolitej, sprężystej * Woda 70 g konsystencji. Gotowe ciasto przykrywamy * Oliwa extra vergine 10 g ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej. FARSZ: © . Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, * Pomidory pelati 150 g a następnie grubo siekamy. * Ser Taleggio 30 g Mozzarellę i pomidory kroimy w kostkę 1 x 1 cm, * Orzechy włoskie 20 g przekładamy do miski i dodajemy pokruszony RARE taleggio. Dodajemy posiekane oregano i natkę Bufala 1 szt. * Oregano świeże 3 g pietruszki, mieszamy. * Natka pietruszki 3 g . Ciasto rozwałkowujemy na placek o średnicy ok. 20 cm, na środek nakładamy farsz i składamy ciasto w kształcie dużego pieroga, usuwając ze środka nadmiar powietrza, brzeg zagniatamy w falbankę, a górę nakłuwamy w kilku miejscach. . Przekładamy pieróg na blachę lub siatkę do pizzy, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 min w temp. 200?C. 7. Gotowe calzone podajemy skropione oliwą. $7 u o ITALIA NA TALERZU | 35

Najnowsze gazetki

Reklama
A LA PIZZA Calzone tradizionale (Pieróg z taleggio, mozzarellą i orzechami włoskimi) *EGION: Kampania SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE a . Cukier, drożdże i oliwę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na bok. . W dzieży mieszamy przesianą mąkę z solą i stopniowo dolewamy wodę z upłynnionymi CIASTO: * Mąka pszenna typ 00 130 g + do podsypania Np * Sól4 g * Cukier trzcinowy 3 g drożdżami. Zarabiamy hakiem na wolnych * Drożdże suszone 4 g obrotach, do uzyskania jednolitej, sprężystej * Woda 70 g konsystencji. Gotowe ciasto przykrywamy * Oliwa extra vergine 10 g ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej. FARSZ: © . Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, * Pomidory pelati 150 g a następnie grubo siekamy. * Ser Taleggio 30 g Mozzarellę i pomidory kroimy w kostkę 1 x 1 cm, * Orzechy włoskie 20 g przekładamy do miski i dodajemy pokruszony RARE taleggio. Dodajemy posiekane oregano i natkę Bufala 1 szt. * Oregano świeże 3 g pietruszki, mieszamy. * Natka pietruszki 3 g . Ciasto rozwałkowujemy na placek o średnicy ok. 20 cm, na środek nakładamy farsz i składamy ciasto w kształcie dużego pieroga, usuwając ze środka nadmiar powietrza, brzeg zagniatamy w falbankę, a górę nakłuwamy w kilku miejscach. . Przekładamy pieróg na blachę lub siatkę do pizzy, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 min w temp. 200?C. 7. Gotowe calzone podajemy skropione oliwą. $7 u o ITALIA NA TALERZU | 35
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy