Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 27.05 do 10.06 - Strona nr 55

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 27.05.2024 - 10.06.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Empana (l 7 Porcje: 2 CIASTO Składniki: mąka pszenna 300 g woda 80 g masło 100 g jaja 1 szt. + 1 szt. do sklejania sól 2,5 g FARSZ Składniki: policzek wołowy 500 g cebula 1 szt. czosnek 2 ząbki liść laurowy 1 szt. szczypiorek 40 g wędzona mielona papryka 5 g kumin5g chili suszone 1 szt. sól, pieprz oregano 2 g cebula biała 1 szt. olej aclas Autor: Dariusz Kucharski STREET FOOD - podróż ze smakiem | 55 Sposób przygotowania: 1. Do dzieży wsyp mąkę i sól. 2. Naniskich obrotach dodaj masło i miksuj do połączenia. 3. Dodaj jajko i wodę. 4. Wyrabiaj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy. 5. Podziel ciasto na 4 części, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 min. 6. Po wyciągnięciu ciasta rozwałkuj je na grubość ok. 2 mm. 7. Wycinaj okręgi o średnicy ok. 10 cm. 8. Ułóż farsz na środku ciasta. 9. Przesmaruj brzegi rozbełtanym jajem i sklej jak pierogi. 10. Zawiń brzegi dekoracyjnie. 11. Piecz w temp 190 st. C 15-20 min do osiągnięcia złotego koloru lub smaż na głębokim tłuszczu. Sposób przygotowania: 1. Policzki wołowe umieść w garnku z 1 cebulą opaloną na ogniu przekrojoną na pół, czosnkiem, liściem laurowym i zalej wodą. 2. Gotuj na wolnym ogniu ok. 2 godzin, aż mięso zacznie się rozpadać. 3. Wyciągnij mięso z wywaru i poszarp na włókna. 4. Wywarz gotowania przecedź i zredukuj, by zintensyfikować smak. 5. Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na rozgrzanym oleju. 6. Dodaj oregano, chili, kumin i paprykę wędzoną. 7. Dodaj poszarpaną wołowinę i podlej zredukowanym wywarem, by otrzymać wilgotny farsz. 8. Dopraw solą i pieprzem. 9. Odstaw farsz do wystudzenia i dodaj drobno siekany szczypiorek. MEKSYK

Najnowsze gazetki

Reklama
Empana (l 7 Porcje: 2 CIASTO Składniki: mąka pszenna 300 g woda 80 g masło 100 g jaja 1 szt. + 1 szt. do sklejania sól 2,5 g FARSZ Składniki: policzek wołowy 500 g cebula 1 szt. czosnek 2 ząbki liść laurowy 1 szt. szczypiorek 40 g wędzona mielona papryka 5 g kumin5g chili suszone 1 szt. sól, pieprz oregano 2 g cebula biała 1 szt. olej aclas Autor: Dariusz Kucharski STREET FOOD - podróż ze smakiem | 55 Sposób przygotowania: 1. Do dzieży wsyp mąkę i sól. 2. Naniskich obrotach dodaj masło i miksuj do połączenia. 3. Dodaj jajko i wodę. 4. Wyrabiaj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy. 5. Podziel ciasto na 4 części, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 min. 6. Po wyciągnięciu ciasta rozwałkuj je na grubość ok. 2 mm. 7. Wycinaj okręgi o średnicy ok. 10 cm. 8. Ułóż farsz na środku ciasta. 9. Przesmaruj brzegi rozbełtanym jajem i sklej jak pierogi. 10. Zawiń brzegi dekoracyjnie. 11. Piecz w temp 190 st. C 15-20 min do osiągnięcia złotego koloru lub smaż na głębokim tłuszczu. Sposób przygotowania: 1. Policzki wołowe umieść w garnku z 1 cebulą opaloną na ogniu przekrojoną na pół, czosnkiem, liściem laurowym i zalej wodą. 2. Gotuj na wolnym ogniu ok. 2 godzin, aż mięso zacznie się rozpadać. 3. Wyciągnij mięso z wywaru i poszarp na włókna. 4. Wywarz gotowania przecedź i zredukuj, by zintensyfikować smak. 5. Cebulę pokrój w piórka i przesmaż na rozgrzanym oleju. 6. Dodaj oregano, chili, kumin i paprykę wędzoną. 7. Dodaj poszarpaną wołowinę i podlej zredukowanym wywarem, by otrzymać wilgotny farsz. 8. Dopraw solą i pieprzem. 9. Odstaw farsz do wystudzenia i dodaj drobno siekany szczypiorek. MEKSYK
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy