Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 27.05 do 10.06 - Strona nr 57

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 27.05.2024 - 10.06.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

STREET FOOD - podróż ze smakiem | 57 Chiimiielnamga | | Porcje: 6 Ryz Składniki: © ryż basmati 400 g cebula 50 g marchew 50 g czosnek 2 ząbki pasta pomidorowa 20 g woda 700 ml olej KURCZAK Składniki: kurczak pierś 500 g chili w proszku 2 g kumin 5g pieprz cayenne 2 g chili zielone świeże 1 szt. cebula biała 1 szt. czosnek 1 ząbek Autor: Dariusz Kucharski LO © R © 0 Sposób przygotowania: 1: W rondlu rozgrzej olej i dodaj ryż, smaż do złotego koloru. Dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę, marchew oraz czosnek. Smaż do zeszklenia. Dodaj pastę pomidorową. Wymieszaj do dokładnego połączenia. Dodaj wodę i sól, zagotuj. Gotuj na małym ogniu, mieszając, ok. 10 min do uzyskania konsystencji risotto. Przykryj i ustaw na najmniejszym możliwym ogniu. Pozostaw ryż na 15 min do momentu wchłonięcia całego płynu. Sposób przygotowania: 1. Umieść oczyszczonego kurczaka w rondlu i zakryj wodą. Dodaj chili, sól, kumin i pieprz cayenne. Powoli zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu ok. 15 min. Dodaj posiekane zielone chili, posiekaną cebulę i czosnek. Zredukuj płyn do 300 ml. Wyciągnij kurczaka, poszarp na kawałki i umieść z powrotem w garnku. Redukuj do uzyskania odpowiedniej, zwartej, lecz soczystej konsystencji. MEKSYK

Najnowsze gazetki

Reklama
STREET FOOD - podróż ze smakiem | 57 Chiimiielnamga | | Porcje: 6 Ryz Składniki: © ryż basmati 400 g cebula 50 g marchew 50 g czosnek 2 ząbki pasta pomidorowa 20 g woda 700 ml olej KURCZAK Składniki: kurczak pierś 500 g chili w proszku 2 g kumin 5g pieprz cayenne 2 g chili zielone świeże 1 szt. cebula biała 1 szt. czosnek 1 ząbek Autor: Dariusz Kucharski LO © R © 0 Sposób przygotowania: 1: W rondlu rozgrzej olej i dodaj ryż, smaż do złotego koloru. Dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę, marchew oraz czosnek. Smaż do zeszklenia. Dodaj pastę pomidorową. Wymieszaj do dokładnego połączenia. Dodaj wodę i sól, zagotuj. Gotuj na małym ogniu, mieszając, ok. 10 min do uzyskania konsystencji risotto. Przykryj i ustaw na najmniejszym możliwym ogniu. Pozostaw ryż na 15 min do momentu wchłonięcia całego płynu. Sposób przygotowania: 1. Umieść oczyszczonego kurczaka w rondlu i zakryj wodą. Dodaj chili, sól, kumin i pieprz cayenne. Powoli zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu ok. 15 min. Dodaj posiekane zielone chili, posiekaną cebulę i czosnek. Zredukuj płyn do 300 ml. Wyciągnij kurczaka, poszarp na kawałki i umieść z powrotem w garnku. Redukuj do uzyskania odpowiedniej, zwartej, lecz soczystej konsystencji. MEKSYK
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy