Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 53

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

Ś8 WEGAŃSKA BABKA ZIEMNIACZANA PODANA Z BURAKAMI (O! Aj) 15 MINUT SKŁADNIKI: *150 g obranych ziemniaków * 50 g skrobi ziemniaczanej + 30 g białej cebuli * papryka wędzona * l ząbek czosnku "30 gtofu +15 ml sosu sojowego (3 łyżeczki) +10 g bułki tartej > 60 g buraków kiszonych * 10 ml roślinnego zamiennika śmietany 15% * natka pietruszki * sól, pieprz czarny mielony * zioła * kwiaty jadalne do dekoracji Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: SKWARKI: Pokrojone w kostkę tofu smażyć na patelni z dodatkiem sosu sojowego. Osuszyć skwarki na ręczniku papierowym. BABA ZIEMNIACZANA: Drobno posiekany czosneki cebulę pokrojoną w drobną kostkę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodając paprykę wędzoną. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki, zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką oraz skrobię ziemniaczaną. Tak przygotowaną masę doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie przełożyć do formy oprószonej bułką tartą. Piecw temperaturze 180-190*C przez około 80 minut. Gotową, wystudzoną babę pokroić na porcje. Na cienkich plastrach kiszonego buraka ułożyć porcję ciasta. Udekorować „Skwarkami z tofu” i roślinną śmietaną.

Najnowsze gazetki

Reklama
Ś8 WEGAŃSKA BABKA ZIEMNIACZANA PODANA Z BURAKAMI (O! Aj) 15 MINUT SKŁADNIKI: *150 g obranych ziemniaków * 50 g skrobi ziemniaczanej + 30 g białej cebuli * papryka wędzona * l ząbek czosnku "30 gtofu +15 ml sosu sojowego (3 łyżeczki) +10 g bułki tartej > 60 g buraków kiszonych * 10 ml roślinnego zamiennika śmietany 15% * natka pietruszki * sól, pieprz czarny mielony * zioła * kwiaty jadalne do dekoracji Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: SKWARKI: Pokrojone w kostkę tofu smażyć na patelni z dodatkiem sosu sojowego. Osuszyć skwarki na ręczniku papierowym. BABA ZIEMNIACZANA: Drobno posiekany czosneki cebulę pokrojoną w drobną kostkę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodając paprykę wędzoną. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać posiekaną natkę pietruszki, zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką oraz skrobię ziemniaczaną. Tak przygotowaną masę doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie przełożyć do formy oprószonej bułką tartą. Piecw temperaturze 180-190*C przez około 80 minut. Gotową, wystudzoną babę pokroić na porcje. Na cienkich plastrach kiszonego buraka ułożyć porcję ciasta. Udekorować „Skwarkami z tofu” i roślinną śmietaną.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy