Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 71

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

76 TARTOLETKA Z BIAŁYM MAKIEM | SORBETEM Z CZARNEJ PORZECZKI O) DB 40 MINUT SKŁADNIKI: » | okrągły korpus tartoletki >10 g sera mascarpone +10 g białej czekolady +10 g masy makowej > 20 g orzechów włoskich łuskanych +10 g migdałów +10 g masła + 20 ml miodu pitnego (trójniaka) > cytryny > 40 g sorbetu z czarnej porzeczki Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na małej patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć masę makową. Dodać miód trójniak, startą skórkę z połowy cytryny wraz z kilkoma kroplami soku z cytryny i smażyć przez około 2 minuty. Odstawić na bok do wystudzenia. Gotową masą makową wypełnić korpus tartoletki do 1/3 wysokości. Orzechy i migdały grubo posiekać, uprażyć na suchej rozgrzanej patelni, odstawić do wystudzenia. Białą czekoladę rozpuścić na parze, połączyć z serem mascarpone. Następnie przelać do tartoletki, posypać prażonymi migdałami i orzechami. Chłodzić w lodówce do zastygnięcia czekolady. Gotową tartoletkę podawać z sorbetem z czarnej porzeczki.

Najnowsze gazetki

Reklama
76 TARTOLETKA Z BIAŁYM MAKIEM | SORBETEM Z CZARNEJ PORZECZKI O) DB 40 MINUT SKŁADNIKI: » | okrągły korpus tartoletki >10 g sera mascarpone +10 g białej czekolady +10 g masy makowej > 20 g orzechów włoskich łuskanych +10 g migdałów +10 g masła + 20 ml miodu pitnego (trójniaka) > cytryny > 40 g sorbetu z czarnej porzeczki Autor: Zbigniew Sonik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na małej patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć masę makową. Dodać miód trójniak, startą skórkę z połowy cytryny wraz z kilkoma kroplami soku z cytryny i smażyć przez około 2 minuty. Odstawić na bok do wystudzenia. Gotową masą makową wypełnić korpus tartoletki do 1/3 wysokości. Orzechy i migdały grubo posiekać, uprażyć na suchej rozgrzanej patelni, odstawić do wystudzenia. Białą czekoladę rozpuścić na parze, połączyć z serem mascarpone. Następnie przelać do tartoletki, posypać prażonymi migdałami i orzechami. Chłodzić w lodówce do zastygnięcia czekolady. Gotową tartoletkę podawać z sorbetem z czarnej porzeczki.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy