Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 12

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

KIERUNEK PRZYSZŁOŚĆ RESTAURACJI POMALUJ MÓJ SMAK NA ZIELONO Jaką widzisz dynamikę wzrostu popularności kuchni wegańskiej i wegetariańskiej względem poprzednich lat? » NS: Weganizm oraz wegetarianizm są coraz bardziej popularne, a my restauratorzy staramy Natalia Skowrońska się odpowiedzieć na to zapotrzebowanie manager w Mango w jak najlepszy sposób. Mamy możliwość Vegan Street Food korzystania z szerokiej gamy produktów roślinnych. W każdej restauracji pojawiają się dania roślinne, które cieszą się dużą popularnością. Widzimy również wzrost zainteresowania daniami wege. Z czego wynika ta popularność? NS: Coraz więcej osób wybiera kuchnię roślinną z powodów zdrowotnych. Wprowadzamy do swojej diety więcej warzyw i owoców, co przynosi wiele pozytywnych skutków. W licznych kampaniach ekologicznych podkreśla się negatywny wpływ hodowli zwierząt na zmiany klimatyczne. wytwarzają one zbyt wiele śladu węglowego, wydzielają znaczną ilość ciepła do atmosfery i zużywają bardzo dużo wody. Klienci mają tego świadomość i swoją dietą chcą pozytywnie wpłynąć na środowisko. Jaki widzisz kierunek zmian? NS: Rynek zamienników mięsa bardzo aktywnie się rozwija. Obserwujemy coraz szerszy wybór produktów a'la mięsnych na sklepowych półkach. Często zamienniki mięsne kojarzone są jako niepełnowartościowe i drogie. Trzeba zastanowić się nad oczekiwaniami naszych klientów, jeżeli chcemy, aby były one szeroko dostępne. Coraz więcej firm oferuje zamienniki roślinne i kładzie nacisk na jakość tych produktów. Wyzwaniem pozostaje cena. Jak w przyszłości Twoim zdaniem będzie wyglądała kuchnia wegetariańska i wegańska? NS: Myślę, że idziemy w dobrym kierunku. Kuchnia roślinna zyskuje na popularności. W przyszłości dieta bezmięsna stanie się czymś oczywistym. Świadomość klientów rośnie, a my podążając za nimi rozwijamy się. Tworzymy coraz bardziej wymyślne dania, mamy do tego większe możliwości.

Najnowsze gazetki

Reklama
KIERUNEK PRZYSZŁOŚĆ RESTAURACJI POMALUJ MÓJ SMAK NA ZIELONO Jaką widzisz dynamikę wzrostu popularności kuchni wegańskiej i wegetariańskiej względem poprzednich lat? » NS: Weganizm oraz wegetarianizm są coraz bardziej popularne, a my restauratorzy staramy Natalia Skowrońska się odpowiedzieć na to zapotrzebowanie manager w Mango w jak najlepszy sposób. Mamy możliwość Vegan Street Food korzystania z szerokiej gamy produktów roślinnych. W każdej restauracji pojawiają się dania roślinne, które cieszą się dużą popularnością. Widzimy również wzrost zainteresowania daniami wege. Z czego wynika ta popularność? NS: Coraz więcej osób wybiera kuchnię roślinną z powodów zdrowotnych. Wprowadzamy do swojej diety więcej warzyw i owoców, co przynosi wiele pozytywnych skutków. W licznych kampaniach ekologicznych podkreśla się negatywny wpływ hodowli zwierząt na zmiany klimatyczne. wytwarzają one zbyt wiele śladu węglowego, wydzielają znaczną ilość ciepła do atmosfery i zużywają bardzo dużo wody. Klienci mają tego świadomość i swoją dietą chcą pozytywnie wpłynąć na środowisko. Jaki widzisz kierunek zmian? NS: Rynek zamienników mięsa bardzo aktywnie się rozwija. Obserwujemy coraz szerszy wybór produktów a'la mięsnych na sklepowych półkach. Często zamienniki mięsne kojarzone są jako niepełnowartościowe i drogie. Trzeba zastanowić się nad oczekiwaniami naszych klientów, jeżeli chcemy, aby były one szeroko dostępne. Coraz więcej firm oferuje zamienniki roślinne i kładzie nacisk na jakość tych produktów. Wyzwaniem pozostaje cena. Jak w przyszłości Twoim zdaniem będzie wyglądała kuchnia wegetariańska i wegańska? NS: Myślę, że idziemy w dobrym kierunku. Kuchnia roślinna zyskuje na popularności. W przyszłości dieta bezmięsna stanie się czymś oczywistym. Świadomość klientów rośnie, a my podążając za nimi rozwijamy się. Tworzymy coraz bardziej wymyślne dania, mamy do tego większe możliwości.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy