Produkty w tej gazetce
KIERUNEK PRZYSZŁOŚĆ RESTAURACJI POMALUJ MÓJ SMAK NA ZIELONO Jaką widzisz dynamikę wzrostu popularności kuchni wegańskiej i wegetariańskiej względem poprzednich lat? » NS: Weganizm oraz wegetarianizm są coraz bardziej popularne, a my restauratorzy staramy Natalia Skowrońska się odpowiedzieć na to zapotrzebowanie manager w Mango w jak najlepszy sposób. Mamy możliwość Vegan Street Food korzystania z szerokiej gamy produktów roślinnych. W każdej restauracji pojawiają się dania roślinne, które cieszą się dużą popularnością. Widzimy również wzrost zainteresowania daniami wege. Z czego wynika ta popularność? NS: Coraz więcej osób wybiera kuchnię roślinną z powodów zdrowotnych. Wprowadzamy do swojej diety więcej warzyw i owoców, co przynosi wiele pozytywnych skutków. W licznych kampaniach ekologicznych podkreśla się negatywny wpływ hodowli zwierząt na zmiany klimatyczne. wytwarzają one zbyt wiele śladu węglowego, wydzielają znaczną ilość ciepła do atmosfery i zużywają bardzo dużo wody. Klienci mają tego świadomość i swoją dietą chcą pozytywnie wpłynąć na środowisko. Jaki widzisz kierunek zmian? NS: Rynek zamienników mięsa bardzo aktywnie się rozwija. Obserwujemy coraz szerszy wybór produktów a'la mięsnych na sklepowych półkach. Często zamienniki mięsne kojarzone są jako niepełnowartościowe i drogie. Trzeba zastanowić się nad oczekiwaniami naszych klientów, jeżeli chcemy, aby były one szeroko dostępne. Coraz więcej firm oferuje zamienniki roślinne i kładzie nacisk na jakość tych produktów. Wyzwaniem pozostaje cena. Jak w przyszłości Twoim zdaniem będzie wyglądała kuchnia wegetariańska i wegańska? NS: Myślę, że idziemy w dobrym kierunku. Kuchnia roślinna zyskuje na popularności. W przyszłości dieta bezmięsna stanie się czymś oczywistym. Świadomość klientów rośnie, a my podążając za nimi rozwijamy się. Tworzymy coraz bardziej wymyślne dania, mamy do tego większe możliwości.
Nazwa | Szczególy |
---|