Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 17

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

DOŻY ATZ NYNLYNCA] ULUBIONE SMAKI: SEZONOWE, REGIONALNE I Z DZIECIŃSTWA unikatowość, bo może się okazać, że dany produkt jest dostępny tylko w naszej okolicy. Kolejnym aspektem jest fakt, że przewodniki » gastronomiczne i ich inspektorzy sprawdzają, czy restauracja rzeczywiście ma w swojej karcie produkty lokalne i sezonowe oraz czy szef kuchni potrafi je wykorzystać. Jak przystąpić do wprowadzenia ich do menu? RZ: Wprowadzanie lokalnych i sezonowych produktów podzieliłoym na trzy etapy. Należy rozpocząć od dokładnego rozeznania, którzy producenci i hodowcy mają produkty odpowiedniej jakości. Oczywiście nie możemy zapominać o kwestii food costu. Drugim etapem jest dopasowanie produktów do naszego stylu gotowania. Być może restauracja ma konkretny styl, wypracowaną markę i na przykład dany produkt nie będzie zgodny z koncepcją lokalu. Ostatnim etapem jest obserwacja rynku, ponieważ on stale ulega zmianom. Produkty lokalne z małych przedsię- biorstw nie są tak często audytowane jak te z dużych. Jest to pewne wyzwanie dla restauratora, więc zalecam, aby stale sprawdzać ich jakość i obserwować, co nowego się pojawiło w najbliższej okolicy. w ZDANIEM EKSPERTA — Polskie wina są doskonałym uzupełnieniem tradycyjnej kuchni. Podkreślają jej walory. Wielu turystów z naszego kraju, na przykład z Pomorza, chętnie spróbuje góralskich oscypków, a ci z Podhala z przyjemnością zjedzą świeżą flądrę w nadmorskiej restauracji, popijając ją polskim Chardonnay. Zachęcam do skosztowania polskich win także w połączeniu z daniami sezonowymi, na przykład Rieslinga ze szparagami bądź Johannitera czy solarisa z letnią Tomasz Noga sałatką. Z kolei zagraniczni turyści nie kryją zaskoczenia bogatą specjalista ds. wina ofertą polskich win gronowych, ale również owocowych. Wina te w MAKRO Polska w wielu przypadkach posiadają certyfikaty Eco i Vege i różnią się rodzajami, kolorami i poziomem wytrawności. Największą niespodzianką może być fakt, że szukając orzeźwienia, zamiast Cavy czy Prosecco możemy wybrać polskie wina musujące, zarówno białe, jak i różowe.

Najnowsze gazetki

Reklama
DOŻY ATZ NYNLYNCA] ULUBIONE SMAKI: SEZONOWE, REGIONALNE I Z DZIECIŃSTWA unikatowość, bo może się okazać, że dany produkt jest dostępny tylko w naszej okolicy. Kolejnym aspektem jest fakt, że przewodniki » gastronomiczne i ich inspektorzy sprawdzają, czy restauracja rzeczywiście ma w swojej karcie produkty lokalne i sezonowe oraz czy szef kuchni potrafi je wykorzystać. Jak przystąpić do wprowadzenia ich do menu? RZ: Wprowadzanie lokalnych i sezonowych produktów podzieliłoym na trzy etapy. Należy rozpocząć od dokładnego rozeznania, którzy producenci i hodowcy mają produkty odpowiedniej jakości. Oczywiście nie możemy zapominać o kwestii food costu. Drugim etapem jest dopasowanie produktów do naszego stylu gotowania. Być może restauracja ma konkretny styl, wypracowaną markę i na przykład dany produkt nie będzie zgodny z koncepcją lokalu. Ostatnim etapem jest obserwacja rynku, ponieważ on stale ulega zmianom. Produkty lokalne z małych przedsię- biorstw nie są tak często audytowane jak te z dużych. Jest to pewne wyzwanie dla restauratora, więc zalecam, aby stale sprawdzać ich jakość i obserwować, co nowego się pojawiło w najbliższej okolicy. w ZDANIEM EKSPERTA — Polskie wina są doskonałym uzupełnieniem tradycyjnej kuchni. Podkreślają jej walory. Wielu turystów z naszego kraju, na przykład z Pomorza, chętnie spróbuje góralskich oscypków, a ci z Podhala z przyjemnością zjedzą świeżą flądrę w nadmorskiej restauracji, popijając ją polskim Chardonnay. Zachęcam do skosztowania polskich win także w połączeniu z daniami sezonowymi, na przykład Rieslinga ze szparagami bądź Johannitera czy solarisa z letnią Tomasz Noga sałatką. Z kolei zagraniczni turyści nie kryją zaskoczenia bogatą specjalista ds. wina ofertą polskich win gronowych, ale również owocowych. Wina te w MAKRO Polska w wielu przypadkach posiadają certyfikaty Eco i Vege i różnią się rodzajami, kolorami i poziomem wytrawności. Największą niespodzianką może być fakt, że szukając orzeźwienia, zamiast Cavy czy Prosecco możemy wybrać polskie wina musujące, zarówno białe, jak i różowe.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy