Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 105

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

PLIŃCE Z POMOĆKĄ (01 Dw SKŁADNIKI: +150 g obranych ziemniaków + 30 ml śmietany 18% +50 g tłustego twarogu typu krajanka + szczypiorek +1 jajko > 60 g boczku wędzonego parzonego +20 gcebuli » 1 ząbek czosnku +15 g mąki pszennej +10 g mąki ziemniaczanej > 40 ml oleju rzepakowego » sól, pieprz, kminek Autor: Rafał Zaręba SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Odstawić na 30 minut, a następnie odcisnąć. Ziemniaki połączyć z jajkiem, mąkami pszenną oraz ziemnia- czaną i doprawić solą. Odstawić ciasto na 20 minut do lodówki. Plińce smażyć na rozgrzanym oleju. Na pergaminie rozłożyć plastry boczku i piec w temperaturze 160”C przez 20-25 minut. Wystudzony boczek pokroić poprzecznie w cienkie paseczki. Kminek uprażyć na suchej patelni, wystudzić, a następnie utrzeć w moździerzu. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ząbek czosnku bardzo drobno posiekać. Twaróg połączyć ze śmietaną, cebulą i czosnkiem, doprawić solą, pieprzem oraz odrobiną kminku. Na plińcach położyć po łyżce pomoćki, obsypać chrustem z boczku i drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Najnowsze gazetki

Reklama
PLIŃCE Z POMOĆKĄ (01 Dw SKŁADNIKI: +150 g obranych ziemniaków + 30 ml śmietany 18% +50 g tłustego twarogu typu krajanka + szczypiorek +1 jajko > 60 g boczku wędzonego parzonego +20 gcebuli » 1 ząbek czosnku +15 g mąki pszennej +10 g mąki ziemniaczanej > 40 ml oleju rzepakowego » sól, pieprz, kminek Autor: Rafał Zaręba SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Odstawić na 30 minut, a następnie odcisnąć. Ziemniaki połączyć z jajkiem, mąkami pszenną oraz ziemnia- czaną i doprawić solą. Odstawić ciasto na 20 minut do lodówki. Plińce smażyć na rozgrzanym oleju. Na pergaminie rozłożyć plastry boczku i piec w temperaturze 160”C przez 20-25 minut. Wystudzony boczek pokroić poprzecznie w cienkie paseczki. Kminek uprażyć na suchej patelni, wystudzić, a następnie utrzeć w moździerzu. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ząbek czosnku bardzo drobno posiekać. Twaróg połączyć ze śmietaną, cebulą i czosnkiem, doprawić solą, pieprzem oraz odrobiną kminku. Na plińcach położyć po łyżce pomoćki, obsypać chrustem z boczku i drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy