Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Ustaw swoją lokalizacje

Podpowiedź

Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 13.11 do 27.11 - Strona nr 22

Reklama
Reklama
Reklama

Reklama
Gazetka Makro 13.11.2023 - 27.11.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

POLSKO-WŁOSKA RYWALIZACJA O PODNIEBIENIA Co roku kuchnia włoska zajmuje wysokie miejsca w rankingach popularności? Z czego to wynika? » GR: Kuchnia włoska jest różnorodna zarówno pod względem dań, jak i składników. Można ją podzielić na regionalną i prowincjonalną. Giancarlo Russo Te same potrawy mogą różnić się smakiem propagator kuchni włoskiej nawet w promieniu 15 kilometrów. Ponadto nie w branży HoReCa brakuje w niej żadnych składników, obfituje w ryby, grzyby, ale też dziczyznę. Jednak moim zdaniem jej sekretem jest klimat. Owoce i warzywa smakują inaczej w zależności od padania promieni słonecznych. Dlatego dania tej kuchni są tak smaczne i tak popularne. Jakie dania zyskują na popularności? Jakich nowych smaków szukają Polacy? GR: Wśród popularnych dań kuchni włoskiej jest pizza. Chciałbym jednak podkreślić, że we Włoszech jest ona traktowana jako dodatek lub szybka przekąska w trakcie oczekiwania na danie główne bądź po zjedzonym posiłku. Dla Włochów nie jest to potrawa podawana w ramach kolacji czy obiadu. Oczywiście należy też wspomnieć o makaronach. Są to dania popularne nie tylko we Włoszech, ale i na całym świecie. I dobre pomidory. Od 25 lat jestem w Polsce i zauważam, że Polacy coraz bardziej zagłębiają się w świat kuchni włoskiej. Poszukują wysokiej jakości składników, takich jak włoska oliwa, wędliny czy sery. Dla Polaków ciekawą potrawą jest aglio e oilo, gdzie można poczuć prawdziwą oliwę, dobry makaron oraz czosnek. Poszukują również dań z wykorzystaniem owoców morza. Jaki jest Twoim zdaniem przepis na sukces restauracji włoskiej na polskim rynku? GR: Istotna jest cena. Koszt za dobrej jakości produkty powinien utrzymywać się na minimum średnim poziomie. W kuchni włoskiej ważnym aspektem jest również sposób przygotowywania potrawy. Gdy 25 lat temu przyjechałem do Polski, niewielu kucharzy potrafiło ugotować makaron al dente. Uważali, że jest on surowy. Widzę, że z biegiem czasu ta świadomość się zmienia. Nie można zapominać o zapewnieniu dobrej atmosfery w restauracji.

Najnowsze gazetki

Reklama
POLSKO-WŁOSKA RYWALIZACJA O PODNIEBIENIA Co roku kuchnia włoska zajmuje wysokie miejsca w rankingach popularności? Z czego to wynika? » GR: Kuchnia włoska jest różnorodna zarówno pod względem dań, jak i składników. Można ją podzielić na regionalną i prowincjonalną. Giancarlo Russo Te same potrawy mogą różnić się smakiem propagator kuchni włoskiej nawet w promieniu 15 kilometrów. Ponadto nie w branży HoReCa brakuje w niej żadnych składników, obfituje w ryby, grzyby, ale też dziczyznę. Jednak moim zdaniem jej sekretem jest klimat. Owoce i warzywa smakują inaczej w zależności od padania promieni słonecznych. Dlatego dania tej kuchni są tak smaczne i tak popularne. Jakie dania zyskują na popularności? Jakich nowych smaków szukają Polacy? GR: Wśród popularnych dań kuchni włoskiej jest pizza. Chciałbym jednak podkreślić, że we Włoszech jest ona traktowana jako dodatek lub szybka przekąska w trakcie oczekiwania na danie główne bądź po zjedzonym posiłku. Dla Włochów nie jest to potrawa podawana w ramach kolacji czy obiadu. Oczywiście należy też wspomnieć o makaronach. Są to dania popularne nie tylko we Włoszech, ale i na całym świecie. I dobre pomidory. Od 25 lat jestem w Polsce i zauważam, że Polacy coraz bardziej zagłębiają się w świat kuchni włoskiej. Poszukują wysokiej jakości składników, takich jak włoska oliwa, wędliny czy sery. Dla Polaków ciekawą potrawą jest aglio e oilo, gdzie można poczuć prawdziwą oliwę, dobry makaron oraz czosnek. Poszukują również dań z wykorzystaniem owoców morza. Jaki jest Twoim zdaniem przepis na sukces restauracji włoskiej na polskim rynku? GR: Istotna jest cena. Koszt za dobrej jakości produkty powinien utrzymywać się na minimum średnim poziomie. W kuchni włoskiej ważnym aspektem jest również sposób przygotowywania potrawy. Gdy 25 lat temu przyjechałem do Polski, niewielu kucharzy potrafiło ugotować makaron al dente. Uważali, że jest on surowy. Widzę, że z biegiem czasu ta świadomość się zmienia. Nie można zapominać o zapewnieniu dobrej atmosfery w restauracji.
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy